ΔΙΕΘΝΗ

Δείτε τι απάντησε η Μελάνια στην ερώτηση του Πάπα: «Τι ταΐζεις τον Τραμπ;»

Δημοσίευση 24 Μαΐου 2017, 18:08 / Ανανεώθηκε 24 Μαΐου 2017, 19:04
Facebook Twitter Whatsapp

Στο Βατικανό βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μαζί με τη σύζυγό του Μελάνια και την κόρη του Ιβάνκα, στο πλαίσιο της 9ήμερης παγκόσμιας περιοδείας του που θα ολοκληρωθεί το Σάββατο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο Βατικανό βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μαζί με τη σύζυγό του Μελάνια και την κόρη του Ιβάνκα, στο πλαίσιο της 9ήμερης παγκόσμιας περιοδείας του που θα ολοκληρωθεί το Σάββατο.

O πρόεδρος της Αμερικής και ο Πάπας Φραγκίσκος είχαν εγκάρδια χειραψία μπροστά στις κάμερες και το κλίμα της συνάντησής τους ήταν θερμό, παρά τις έντονες ιδεολογικές τους διαφορές, κυρίως όσον αφορά το προσφυγικό.

Μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο ήταν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, η κόρη του Ιβάνκα με τον σύζυγό της Τζάρεντ Κάσνερ και φυσικά η Μελάνια. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Πάπας μίλησε για λίγο στη Μελάνια, ρωτώντας την «τι ταΐζει τον Τραμπ». Μιλώντας στα ιταλικά ο Ποντίφικας έκανε την ερώτηση στη Μελάνια χαμογελώντας.

«Τι τον ταΐζεις, πίτσα;» ακούστηκε να λέει ο Πάπας, κι εκείνη του απάντησε χαμογελώντας «πίτσα, ναι!»

Όμως, ούτε ο πάπας είπε πίτσα ούτε η Μελάνια. Οι μεταφραστές μπερδεύτηκαν με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει ως fake news ότι η Μελάνια απάντησε πίτσα.

Και οι δύο είπαν τη λέξη «ποτίτσα» η οποία είναι ένα παραδοσιακό εορταστικό σλοβένικο γλυκό που παρασκευάζεται από ζύμη και γέμιση τυλιγμένη σε ρολό. Το όνομά της προέρχεται από τη λέξη poviti, που σημαίνει «τυλίγω ρολό».

Η Μελάνια έσπευσε να συμφωνήσει με τον Πάπα, λέγοντας: «Ναι, ποτίτσα».