Έξι αφγανοί άμαχοι σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην διάρκεια επιχείρησης της διεθνούς δύναμης υπό την διοίκηση του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, της ISAF, στην ανατολική επαρχία Χοστ, δήλωσε ο εκπρόσωπος των επαρχιακών αρχών Μοχάμαντ Ζαντράν. Σύμφωνα με τον Ζαντράν, «οι δυνάμεις του NATO επέδραμαν σε τρία σπίτια στο χωριό Χαμπελσχέλ στην επαρχία Χοστ. Σκότωσαν τρεις άμαχους περιλαμβανομένου ενός 13χρονου μαθητή».

«Ένας πατέρας και ο γιος του σκοτώθηκαν στο ένα σπίτι, στο άλλο σπίτι σκότωσαν έναν πατέρα, το γιο του και μια κόρη του. Μια γυναίκα σκοτώθηκε στο τρίτο σπίτι», είπε ο Ζαντράν.

Ο ταγματάρχης Τιμ Τζέιμς, εκπρόσωπος των δυνάμεων του NATO, δήλωσε ότι και οι έξι νεκροί ανήκαν στο δίκτυο εξτρεμιστών Χακάνι.

 «Είχαμε πράγματι μια επιχείρηση υπό την διοίκηση του NATO στην πρωτεύουσα της Χοστ χθες βράδυ, στην οποία αναζητούσαμε αντάρτες του (δικτύου) Χακάνι, και στην οποία έξι αντάρτες σκοτώθηκαν», δήλωσε ο Τζέιμς.

Πρόσθεσε ότι ανάμεσα στους νεκρούς ήταν μια ενήλικη γυναίκα η οποία σκοτώθηκε αφού άνοιξε πυρ εναντίον των νατοϊκών και των αφγανικών δυνάμεων. Στόχος της επιχείρησης ήταν ένα στέλεχος του δικτύου Χακάνι που κατηγορείται για επιθέσεις εναντίον του αφγανικού στρατού και τη μεταφορά όπλων και εκρηκτικών στην περιοχή, ανέφερε η ISAF σε ανακοινωθέν της.
TAGS