current views are: 7

3 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση15:33

Δημοσκόπηση: Δεν εξασφαλίζει πλειοψηφία η Μέι στο βρετανικό Κοινοβούλιο

Αλλάζουν τα δεδομένα στις βρετανικές εκλογές, σύμφωνα με σημερινές προβλέψεις της εταιρίας δημοσκοπήσεων YouGov.

Δημοσίευση 15:33’

Αλλάζουν τα δεδομένα στις βρετανικές εκλογές, σύμφωνα με σημερινές προβλέψεις της εταιρίας δημοσκοπήσεων YouGov.

Αλλάζουν τα δεδομένα στις βρετανικές εκλογές, σύμφωνα με σημερινές προβλέψεις της εταιρίας δημοσκοπήσεων YouGov. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι φαίνεται να κερδίζει 308 έδρες στο βρετανικό κοινοβούλιο στις εκλογές της Πέμπτης, δηλαδή 18 λιγότερες από όσες χρειάζεται για να διαθέτει την πλειοψηφία.  

Οι Συντηρητικοί είχαν 330 έδρες στο κοινοβούλιο πριν την προκήρυξη πρόωρων εκλογών τον Απρίλιο.

Χθες Παρασκευή η YouGov είχε ανακοινώσει ότι βάσει του μοντέλου προβλέψεών της, οι Συντηρητικοί θα κερδίσουν 313 έδρες στο κοινοβούλιο, 13 λιγότερες από όσες χρειάζονται για την πλειοψηφία.

Το Εργατικό Κόμμα εκτιμάται ότι θα κερδίσει 261 έδρες, σημειώνοντας αύξηση από τις 257 που ήταν οι χθεσινές προβλέψεις.

Μειώνεται το προβάδισμα των Συντηρητικών

Το προβάδισμα του Συντηρητικού Κόμματος της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζας Μέι έναντι των αντιπολιτευόμενων Εργατικών μειώθηκε περαιτέρω, σε 6 ποσοστιαίες μονάδες, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Opinium για λογαριασμό της εφημερίδας Τhe Observer.

Βάσει της έρευνας, όπως επισημαίνεται και στο σχετικό άρθρο της βρετανικής εφημερίδας, το κόμμα της Τερέζας Μέι φαίνεται ότι θα καταφέρει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο.

Το προβάδισμα 6 ποσοστιαίων μονάδων των Συντηρητικών συγκρίθηκε με τη διαφορά 10% που εξασφάλιζαν οι Συντηρητικοί στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Opinium, που δημοσιεύτηκε την 27η Μαΐου.

Το ποσοστό των Συντηρητικών ανέρχεται σε 43%, καταγράφοντας πτώση 2% σε σύγκριση με πριν από μία εβδομάδα, ενώ οι Εργατικοί βλέπουν το ποσοστό τους να αυξάνεται 2% και να ανέρχεται πλέον στο 37%.


σχετικα αρθρα