Ο Λευκός Οίκος δεν προβλέπει προς το παρόν να μεταφερθούν στο Καμπ Ντέιβιντ, τη θερινή κατοικία του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, οι διαπραγματεύσεις για την αύξηση του ανώτατου ορίου δανεισμού των ΗΠΑ ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας, όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος.
"Οι συζητήσεις πραγματοποιούνται στον Λευκό Οίκο και θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούνται εκεί για τις επόμενες δύο ημέρες. Αν έχουμε άλλα σχέδια θα σας ενημερώσουμε, όμως προς το παρόν δεν προβλέπεται", πρόσθεσε ο αξιωματούχος, που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

Νωρίτερα σήμερα, μία πηγή είχε δηλώσει ότι ο Ομπάμα εξετάζει το ενδεχόμενο να συνεχίσει αυτό το Σαββατοκύριακο τις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο στο Καμπ Ντέιβιντ.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αυτή είναι μία πιθανότητα η οποία συζητείται. Όμως τίποτα δεν είναι βέβαιο", είχε δηλώσει μία πηγή από τους Δημοκρατικούς. Μία ακόμη σειρά διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ομπάμα και των επικεφαλής των δύο κομμάτων αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Λευκό Οίκο περίπου στις 16:15 (23:15 ώρα Ελλάδας).

"Η Παρασκευή δεν είναι η τελική ημερομηνία, όμως οι ώρες περνούν και πρέπει να καταλήξουμε", δήλωσε από τη μεριά του ένας συνεργάτης των Δημοκρατικών.