Γερμανία: Συνελήφθη Τούρκος για τρομοκρατία ως μέλος της οργάνωσης DHKP-C


Ένας 37χρονος Τούρκος συνελήφθη την Τετάρτη στην Κολονία και προφυλακίστηκε σήμερα με την κατηγορία ότι είναι μέλος μιας μαρξιστικής "τρομοκρατικής οργάνωσης", όπως ανακοινώθηκε από τις ομοσπονδιακές εισαγγελικές αρχές.
Ο Έρολ Γκ. ήταν καταζητούμενος από τις 11 Ιουλίου, όταν εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από ομοσπονδιακό δικαστήριο. Σύμφωνα με την εισαγγελία, υπάρχουν υποψίες ότι είναι "μέλος της ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C) από τον Φεβρουάριο του 2007".

Μεταξύ άλλων, φέρεται να ήταν ο υπεύθυνος για τη διανομή "προπαγανδιστικών φυλλαδίων", ότι "συνεργάστηκε για την οργάνωση εμπορικών εκδηλώσεων για το DHKP-C" και ότι συμμετείχε στην ετήσια "συγκέντρωση δωρεών" για την οργάνωση το 2008-9. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ενώπιον δικαστή ο οποίος διέταξε την προσωρινή κράτησή του.

 Η γερμανική δικαιοσύνη θεωρεί ότι το DHKP-C, που ιδρύθηκε το 1994, είναι τρομοκρατική οργάνωση που έχει ως στόχο την εγκαθίδρυση μαρξιστικού-λενινιστικού καθεστώτος στην Τουρκία μέσω "ένοπλου αγώνα".

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο