ΔΙΕΘΝΗ

Μέι: Θα διατηρήσω τη σταθερότητα - Κόρμπιν: Παραιτήσου

Δημοσίευση 9 Ιουνίου 2017, 06:26 / Ανανεώθηκε 9 Ιουνίου 2017, 06:26
Μέι: Θα διατηρήσω τη σταθερότητα - Κόρμπιν: Παραιτήσου
Facebook Twitter Whatsapp

Οι δηλώσεις των δύο ηγετών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μπορεί να κέρδισαν την πρωτιά οι Συντηρητικοί, όμως το κόμμα της Τερέζα Μέι δεν παίρνει την αυτοδυναμία και έτσι υπάρχει αλλαγή σκηνικού στη Βρετανία.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας βρέθηκε στην εκλογική της περιφέρεια στο Μέιντενχεντ και έκανε τις πρώτες της δηλώσεις για τις εκτιμήσεις και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα: «Αυτή τη στιγμή, περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο, η χώρα χρειάζεται μια περίοδο σταθερότητας. Αν, όπως τα στοιχεία δείχνουν, και αν αυτό είναι σωστό ότι το Συντηρητικό Κόμμα κέρδισε τις περισσότερες έδρες και πιθανόν τις περισσότερες ψήφους, τότε έχουμε το καθήκον να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε αυτήν την περίοδο της σταθερότητας και αυτό ακριβώς θα κάνουμε. 

Να πετύχουμε μια καλή συμφωνία για το Brexit, να εξασφαλίσουμε πως μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως χώρα, να κάνουμε αυτό που είναι καλύτερο για το εθνικό συμφέρον. Αυτό ήταν πάντα ό,τι προσπαθούσα να κάνω ως βουλευτής και αυτό σκοπεύω να κάνω και σήμερα το πρωί.

Καθώς περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι τα τελικά αποτελέσματα, ξέρω ότι η χώρα χρειάζεται μια περίοδο σταθερότητα. Και όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, το Συντηρητικό κόμμα θα εξασφαλίσει πως θα εκπληρώσουμε το καθήκον μας για να υπάρξει αυτή η σταθερότητα ώστε όλοι, ενωμένοι, να προχωρήσουμε μπροστά».

Νωρίτερα, δηλώσεις έκανε και ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ζητώντας από την Μέι να παραιτηθεί και μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Τερέζα Μέι προκάλεσε τις εκλογές για να βεβαιώσει την εξουσία της αλλά η πολιτική έχει αλλάξει. Οι πολίτες έφτασαν στα όρια τους».