Ο ηγέτης της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, κάλεσε σήμερα τους υποστηρικτές του να "πορευτούν" προς τη Βεγγάζη, την "πρωτεύουσα" των ανταρτών στα ανατολικά, για να την απελευθερώσουν από τους "προδότες", μια αναφορά στους εξεγερμένους που την ελέγχουν.
"Η ώρα της μάχης έφθασε, ετοιμαστείτε να πορευτείτε προς την Βεγγάζη, τη Μιζουράτα (θύλακος 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης) και προς τα βουνά στο δυτικό τμήμα της χώρας", αναφέρει σε μήνυμα του που μεταδιδόταν από τα μεγάφωνα προς τους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί στο αλ-Ετζελάτ, ανατολικά της Τρίπολης.

Σε αυτό το μήνυμα, το τρίτο από την 1η Ιουλίου, ο λίβυος ηγέτης, διαβεβαιώνει ότι "ο λαός του είναι ο πιο δυνατός, επειδή υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια, την τιμή και τη γη του" και ότι οι "σταυροφόροι" --αναφορά στις δυνάμεις του NATO που βομβαρδίζουν τις πιστές σε αυτόν δυνάμεις από το Μάρτιο-- θα ηττηθούν διότι "κάνουν έναν άδικο πόλεμο".

"Είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε σε αυτή τη γη, θα μείνω δίπλα στον λαό μου μέχρι την τελευταία σταγόνα του αίματός μου", τόνισε.

Την ίδια στιγμή, αναζωπυρώθηκαν οι συγκρούσεις στην περιοχή της Μπρέγκα, η οποία είναι υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του καθεστώτος στην ανατολική Λιβύη, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων πέντε.

Ο Μοχάμεντ Αμπντέλ Καρίμ, ένας γιατρός στο νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Ατζνταμπίγια, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο τον εξεγερμένων, δήλωσε ότι τα θύματα μεταφέρθηκαν από το ανατολικό μέτωπο στην περιοχή της Μπρέγκα.

"Υπήρχε μία κίνηση στρατιωτών σε αυτήν την περιοχή σήμερα", πρόσθεσε.
TAGS