current views are: 9

14 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση02:59

Πύρινη κόλαση στο Λονδίνο: Νεκροί και 30 τραυματίες από την πυρκαγιά σε συγκρότημα κατοικιών – Μαρτυρίες που σοκάρουν

Αγωνία για εγκλωβισμένους 

Δημοσίευση 02:59’

Αγωνία για εγκλωβισμένους 

Τεράστια πυρκαγιά​ ξέσπασε σε πύργο κατοικιών στο Δυτικό Λονδίνο γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, με το κτίριο των 27 ορόφων να έχει παραδοθεί στις φλόγες και οι ένοικοι να δίνουν μάχη για να δραπετεύσουν!

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 30 ένοικοι έχουν μεταφερθεί σε πέντε νοσοκομεία, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία ασθενοφόρων στην Βρετανία, ενώ διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για έναν νεκρό. Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι υπάρχουν νεκροί από την πυρκαγιά και ότι δεν είναι ακόμη γνωστά τα αίτιά της.

Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά Μέσα πολλοί ένοικοι έψαχναν τρόπο διαφυγής από το κτήριο με αυτοσχέδια σχοινιά από σεντόνια. Για άγνωστη αιτία η φωτιά ξεκίνησε από τον δεύτερο όροφο του πύργου Grenfel, στην οδό Latimer. Μάλιστα υπάρχουν φόβοι πως το κτίριο μπορεί να καταρρεύσει από στιγμή σε στιγμή.

Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουγαν κραυγές από το κτίριο. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για έναν άνδρα που εμφανίσθηκε να κουνά ένα άσπρο πανί σε ένα παράθυρο.

Ο Τζόντι Μάρτιν, που έφθασε στον τόπο της καταστροφής μαζί με το πρώτο πυροσβεστικό όχημα, διηγήθηκε στο BBC ότι άκουσε κραυγές και είδε έναν άνθρωπο να πέφτει στο κενό και μία γυναίκα να κρατά το παιδί της στο παράθυρο.

Στον πύργο Grenfell (Γκρένφελ) έχουν σπεύσει περισσότεροι από 200 πυροσβέστες με 40 οχήματα, οι οποίοι δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Η φωτιά είναι τόσο μεγάλη που έχει φωτιστεί όλο το οικοδομικό τετράγωνο, ενώ υπάρχουν φόβοι για κατάρρευση του 24όροφου (27όροφου κατά άλλες πηγές) κτιρίου.

Στο κτίριο στεγάζονται γραφεία αλλά και 120 διαμερίσματα και από την αρχή έχει εκκενωθεί από τους πάνω από 200 κατοίκους του, ενώ οι Αρχές έχουν αποκλείσει ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP που βρέθηκε επί τόπου, η αστυνομία εκκένωσε πολλά από τα γειτονικά κτίρια για τον κίνδυνο μετάδοσης της πυρκαγιάς από φλεγόμενα ιπτάμενα συντρίμμια.


σχετικα αρθρα