current views are: 6

15 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση15:08

Εντοπίστηκαν δυο κοριτσάκια που αγνοούνταν μετά την φωτιά στο Λονδίνο – Άφαντοι οι γονείς και η αδερφή τους

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση εξαφάνισης δυο νεαρών κοριτσιών τα ονόματα των οποίων βρίσκονταν στη λίστα των αγνοούμενων.

Δημοσίευση 15:08’

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση εξαφάνισης δυο νεαρών κοριτσιών τα ονόματα των οποίων βρίσκονταν στη λίστα των αγνοούμενων.

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση εξαφάνισης δυο νεαρών κοριτσιών τα ονόματα των οποίων βρίσκονταν στη λίστα των αγνοούμενων μετά τον πύρινο εφιάλτη σε 24ώροφο ουρανοξύστη στο δυτικό Λονδίνο .

Τα δυο ανήλικά παιδιά εντοπίστηκαν φοβισμένα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Λονδίνου  καθώς έφεραν εγκαύματα λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στο κτίριο. Πρόκειται για την 10χρονη Malek Belkadi και την 6χρονη Tamzin, τα δυο από τα τρία παιδιά της οικογένειας Belkadi που εντοπίστηκαν ζωντανά μετά την φονική πυρκαγιά στον ουρανοξύστη.

Την ίδια ώρα όμως αγνοούνται οι γονείς τους καθώς και η μόλις έξι μηνών αδερφούλα της, η οποία είναι πιθανόν να κατονομαστεί ως το νεαρότερο θύμα αυτής της τραγωδίας.

Οι δυο αδερφές ηλικίας 6 και 10 ετών και ζούσαν με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σε διαμέρισμα του 20ου ορόφου. 

Στους 17 οι νεκροί 

Στους 17 αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων της φωτιάς στον ουρανοξύστη «σβήνοντας» κάθε ελπίδα για εύρεση επιζώντων στο κτίριο- «φάντασμα».

“Δυστυχώς, είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους ανέρχεται σε 17”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αστυνομίας του βόρειου Κένσινγκτον Στιούαρτ Κάντι.

“Υπάρχει ακόμη ένας αριθμός ανθρώπων που νοσηλεύονται. Υπάρχουν 37 άνθρωποι που νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 17 στην μονάδα εντατικής θεραπείας”.

Όπως δήλωσε η Επίτροπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου Ντάνι Κότον, οι πυροσβέστες έφθασαν στον τελευταίο όροφο του 24ώροφου κτιρίου, αλλά δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πραγματοποιήσουν ενδελεχή έρευνα γιατί δεν είναι ασφαλές γι αυτούς να περπατούν στις άκρες των καμένων χώρων του.

Σε συνέντευξή της στο ITV, η Κότον είπε ότι “κάποιες από τις εσωτερικές δομές (του κτιρίου) δεν θεωρούνται αυτή τη στιγμή ασφαλείς, ωστόσο είναι ασφαλής ο κεντρικός πυρήνας του. Επομένως, οι πυροσβέστες που ανέβηκαν στον τελευταίο όροφο χθες το βράδυ, πραγματοποίησαν την αρχική, σύντομη έρευνα από τις εισόδους των διαμερισμάτων”.

“Παρότι έχουμε ανέβει εκεί, δεν έχουμε καταφέρει να πραγματοποιήσουμε ενδελεχή έρευνα και μέχρι να μπορέσουμε να καταστήσουμε ασφαλές το κτίριο δεν θέλω να διακινδυνεύσω την ασφάλεια των πυροσβεστών μου αυτή τη στιγμή”


σχετικα αρθρα