current views are: 13

17 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση06:08

Και οι… πλανητάρχες έχουν χρέη – Ο Τραμπ χρωστάει τουλάχιστον 315,6 εκατομμύρια δολάρια!

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε προσωπικές οφειλές τουλάχιστον 315,6 εκατομμυρίων δολαρίων

Δημοσίευση 06:08’

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε προσωπικές οφειλές τουλάχιστον 315,6 εκατομμυρίων δολαρίων

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε προσωπικές οφειλές τουλάχιστον 315,6 εκατομμυρίων δολαρίων σε γερμανικές, αμερικανικές και άλλες τράπεζες περί τα μέσα του 2017, όπως καταγράφεται σε ένα ομοσπονδιακό έντυπο γνωστοποίησης οικονομικών στοιχείων το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Παρασκευή από την Υπηρεσία Κυβερνητικής Δεοντολογίας των ΗΠΑ.

Είχε έσοδα περίπου 20 εκατομμυρίων δολαρίων από το νέο ξενοδοχείο του στην Ουάσινγκτον, το οποίο άνοιξε πολύ κοντά στον Λευκό Οίκο τον Σεπτέμβριο. Τα έσοδά του επίσης αυξήθηκαν από το Μαρ-α-Λάγκο, το θέρετρο στη Φλόριντα το οποίο ο ίδιος αποκαλεί «χειμερινό Λευκό Οίκο».

Ο Τραμπ δήλωσε εισοδήματα τουλάχιστον 594 εκατομμυρίων το 2016 και στις αρχές του 2017, ενώ τα περιουσιακά του στοιχεία ανέρχονται σε τουλάχιστον 1,4 δισεκ. δολάρια.

Στο έγγραφο, έκτασης 98 σελίδων, το οποίο έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της Υπηρεσίας, καταγράφονται οφειλές ύψους 130 εκατ. δολαρίων προς την Deutsche Bank Trust Company Americas, θυγατρική της γερμανικής Ντόιτσε Μπανκ.

Για παράδειγμα, ο Τραμπ αποκάλυψε μια οφειλή προς τη θυγατρική αυτή της Ντόιτσε Μπανκ η οποία ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια δολάρια για το Old Post Office, ένα ιστορικό ακίνητο στην Ουάσινγκτον όπου ο μεγιστάνας είχε ανοίξει ένα ξενοδοχείο.

Ακόμη, ο Τραμπ ανέφερε μια οφειλή ύψους 110 εκατομμυρίων δολαρίων προς τη Ladder Capital Corp, μια εταιρεία που προσφέρει δάνεια για ακίνητα και έχει γραφεία στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Μπόκα Ρατόν.

Τα υψηλότερα εισοδήματα του Τραμπ προήλθαν από γήπεδα γκολφ, όπως το Trump National Doral στο Μαϊάμι, που πάντως ήσαν μειωμένα στα 115,9 εκατ. δολάρια από 132 εκατ. δολάρια έναν χρόνο πριν.

Τα εισοδήματά του από πολλά άλλα ξενοδοχεία του παρέμειναν αμετάβλητα. Τα εισοδήματά του από την Trump Corporation, την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων που διαθέτει, σχεδόν τριπλασιάστηκαν στα 18 εκατομμύρια δολάρια, ενώ αυτά από το Μαρ-α-Λάγκο αυξήθηκαν κατά 25%, στα 37,25 εκατομμύρια. Το ιδιωτικό του κλαμπ διπλασίασε το κόστος της εγγραφής στα 200.000 δολάρια μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία.

Ο Τραμπ εξασφάλισε 11 εκατομμύρια από τα καλλιστεία Miss Universe, αφού πούλησε τα δικαιώματα για τους διαγωνισμούς το 2015.

Τα εισοδήματά του από τηλεοπτικά σόου όπως το The Apprentice μειώθηκαν στο 1,1 εκατ. δολάρια, από 6 εκατ. έναν χρόνο νωρίτερα.

Τα περιουσιακά του στοιχεία πιθανόν ξεπερνούν το 1,4 δισεκ. δολάρια, διότι το έγγραφο δίνει τη δυνατότητα σε αυτόν που το συμπληρώνει να αναφέρεται σε φάσματα ποσών.

Στο έντυπο αποκαλύπτεται ότι ο Τραμπ είχε θέσεις στα διοικητικά συμβούλια 565 εταιρειών. Η θητεία του στα περισσότερα εξ αυτών τερματίστηκε την 19η Ιανουαρίου, την ημέρα πριν από την ορκωμοσία του, και σε άλλα το 2015 και το 2016.

Οι περισσότερες από τις εταιρείες αυτές έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ, ενώ μερικές στη Σκοτία, την Ιρλανδία, τον Καναδά, τη Βραζιλία, τη Βερμούδα κ.ά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα την εκκαθάριση της φορολογικής του δήλωσης, που θα έδινε μια πολύ πιο σαφή εικόνα για την περιουσιακή του κατάσταση και τα επιχειρηματικά του συμφέροντα. Αλλά έχει συμπληρώσει ομοσπονδιακά έντυπα όπως ήταν υποχρεωμένος στα οποία αποκαλύπτει τα προσωπικά και οικογενειακά του εισοδήματα, τα περιουσιακά του στοιχεία και τις οφειλές του.


σχετικα αρθρα