current views are: 12

18 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση07:30

Επτά Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από τα πυρά Αφγανού στρατιώτη

Επτά αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν χθες Σάββατο από τα πυρά ενός αφγανού στρατιώτη

Δημοσίευση 07:30’

Επτά αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν χθες Σάββατο από τα πυρά ενός αφγανού στρατιώτη

Επτά αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν χθες Σάββατο από τα πυρά ενός αφγανού στρατιώτη μέσα σε μια βάση στο βόρειο Αφγανιστάν, στη δεύτερη επίθεση «εκ των έσω» που καταγράφηκε μέσα σε μία εβδομάδα εναντίον στελεχών των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, καθώς επίκειται η ανακοίνωση της αποστολής ενισχύσεων στη χώρα αυτή από το Πεντάγωνο.

Η διοίκηση της δύναμης του NATO στο Αφγανιστάν, η οποία αριθμεί 13.000 άνδρες, εκ των οποίων οι 8.400 είναι Αμερικανοί, ανέφερε ότι «επτά μέλη των αμερικανικών δυνάμεων τραυματίστηκαν» και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για τους προσφερθούν ιατρικές φροντίδες.

Ο αφγανός στρατιώτης ο οποίος άνοιξε πυρ σκοτώθηκε και ένας άλλος συνάδελφός του τραυματίστηκε, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της νατοϊκής δύναμης.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η επίθεση διαπράχθηκε περί τις 14:00 τοπική ώρα (12:30 ώρα Ελλάδας) στη βάση Σαχίν, μια από τις σημαντικότερες στο Αφγανιστάν, περίπου δέκα χιλιόμετρα από τη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, όπου σταθμεύει το 209ο σώμα στρατού.

Σε μια ανακοίνωσή τους, οι ισλαμιστές αντάρτες Ταλιμπάν χαιρέτισαν την πράξη αυτή ενός «πατριώτη στρατιώτη», χωρίς πάντως να διευκρινίσουν εάν ο στρατιώτης ανήκε στις τάξεις τους.

Αυτό ήταν το δεύτερο συμβάν της ίδιας φύσης μέσα σε μία εβδομάδα και καταγράφηκε ενώ το Πεντάγωνο ετοιμάζεται να ανακοινώσει την αποστολή αρκετών χιλιάδων επιπλέον αμερικανών στρατιωτών για να αντιμετωπιστεί η προέλαση των ισλαμιστών ανταρτών.

Την 11η Ιουνίου οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για μια παρόμοια επίθεση στο ανατολικό τμήμα της χώρας: ένας αφγανός στρατιώτης άνοιξε πυρ εναντίον ανδρών των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, σκοτώνοντας τρεις και τραυματίζοντας άλλον έναν, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης εναντίον ανταρτών στην επαρχία Νανγκαρχάρ, προπύργιο των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.


σχετικα αρθρα