Η Βουλή του Κοσόβου απέρριψε το αίτημα για διακοπή του διαλόγου Πρίστινας - Βελιγραδίου που υπέβαλε η αντιπολίτευση με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση του Κοσόβου διεξάγει τις συνομιλίες χωρίς τη συναίνεση της Βουλής και με αδιαφανή τρόπο. Τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, Δημοκρατική Συμμαχία Κοσόβου, το Κίνημα «Αυτοδιάθεση» και η Συμμαχία για το μέλλον του Κοσόβου ζήτησαν να διεξαχθεί έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής με αίτημα να σταματήσει το διάλογος με το Βελιγράδι εκτιμώντας ότι οι λύσεις που έχουν συμφωνηθεί μέχρι τώρα παραβιάζουν την κυριαρχία του Κοσόβου.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Κοσόβου, Ισμέτ Μπετσίρι στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής κατηγόρησε την επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Πρίστινας στις διαπραγματεύσεις με το Βελιγράδι, Εντίτα Ταχίρι ότι δεν ενημερώνει για το διάλογο και ότι παρακάμπτει τη Βουλή.

Ο επικεφαλής της Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσόβου, Αρντιάν Τζίνι είπε ότι η κυβέρνηση του Κοσόβου δεν έχει στόχους στο διάλογο με το Βελιγράδι σε αντίθεση με τη Σερβία, η οποία έχει θέσει στόχο την απόκτηση καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας.

Απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι είπε ότι «τα αποτελέσματα του διαλόγου Βελιγραδίου - Πρίστινας δεν επηρεάζουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του Κοσόβου, ούτε ελαττώνουν την ανεξαρτησία» και ότι το αίτημα για διακοπή του διαλόγου θα οδηγήσει το Κόσοβο σε απομόνωση και σε αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ και την ΕΕ.