current views are: 12

24 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση17:34

Ο εφιάλτης «ξύπνησε» στο Λονδίνο: Φωτιά σε συγκρότημα διαμερισμάτων

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε συγκρότημα κτιρίων στην οδό Turin, στο Bethal Green του ανατολικού Λονδίνου.

Δημοσίευση 17:34’

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε συγκρότημα κτιρίων στην οδό Turin, στο Bethal Green του ανατολικού Λονδίνου.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε συγκρότημα κτιρίων στην οδό Turin, στο Bethal Green του ανατολικού Λονδίνου.

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε διαμέρισμα του τρίτου ορόφου ενώ σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο σημείο επιχειρούν 72 άνδρες με 10 οχήματα.

Μέχρι στιγμής τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα, ενώ πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα αναφέρουν ότι ένας άνδρας έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. 

Η Βρετανία παραμένει συγκλονισμένη από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε 24ωροφο κτίριο στο δυτικό Λονδίνο την 14η Ιουνίου όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 79 άνθρωποι. Οι περισσότεροι από τους ενοίκους του πύργου Γκρένφελ δεν πρόλαβαν καν να σηκωθούν από τα κρεβάτια τους καθώς κοιμόντουσαν όταν οι φλόγες τύλιξαν το κτίριο.

Η φωτιά στον πύργο Γκρένφελ εξαπλώθηκε ταχύτατα και το κτίριο σύντομα μετατράπηκε σε έναν τεράστιο πυρσό τρομοκρατώντας τους ενοίκους.

Η χειρότερη πυρκαγιά στη βρετανική πρωτεύουσα από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οδήγησε στην επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας που εφαρμόζονται στα πολυώροφα κτίρια, καθώς η εξωτερική επίστρωση που χρησιμοποιήθηκε είχε αποτύχει σε κάθε έλεγχο ασφαλείας.


σχετικα αρθρα