Συγγνώμη για το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών στο οποίο εμπλέκεται η εφημερίδα News of the World ζητεί ο Ρούπερτ Μέρντοκ, ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του διεθνούς ομίλου News Corp. σε επιστολή του που θα δημοσιευθεί το Σάββατο στο βρετανικό Τύπο με τίτλο «Λυπούμαστε».

«Η News of the World έθετε τους άλλους ενώπιον των ευθυνών τους. Απέτυχε να κάνει το ίδιο για τον εαυτό της», γράφει ο Μέρντοκ στην επιστολή η οποία κλείνει με τον χαιρετισμό «Ειλικρινά, Ρούπερτ Μέρντοκ».

«Λυπούμαστε για τις σοβαρές παρανομίες που διαπράχθηκαν. Λυπούμαστε βαθιά για τον πόνο που ένιωσαν οι άνθρωποι που επηρεάστηκαν», προσθέτει.

«Κατανοώ ότι η συγγνώμη δεν αρκεί», επισημαίνει ο Μέρντοκ και συμπληρώνει: «Τις επόμενες ημέρες, καθώς θα λαμβάνουμε και άλλα συγκεκριμένα μέτρα για να λύσουμε αυτά τα θέματα και να αποκαταστήσουμε τη βλάβη που έχουν προκαλέσει, θα ακούσετε περισσότερα από εμάς».

Σημειώνεται ότι η οργή της κοινής γνώμης μετά την αποκάλυψη ότι η News of the World υπέκλεψε τηλεφωνικές συνομιλίες θυμάτων δολοφονιών και άλλων ανθρώπων ανάγκασαν τον Μέρντοκ να κλείσει την εφημερίδα και να αποσύρει μία πρόταση ύψους 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την εξαγορά του 61% του δορυφορικού τηλεοπτικού δικτύου BSkyB.

πηγή: Naftemporiki.gr