current views are: 12

27 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση13:05

Ο 5χρονος Αϊζακ είναι το μικρότερο σε ηλικία θύμα του φλεγόμενου Πύργου Γκρένφελ

Τα σπαρακτικά λόγια της οικογένειας του 5χρονου

Δημοσίευση 13:05’

Τα σπαρακτικά λόγια της οικογένειας του 5χρονου

 «Ο Άιζακ, ο πολυαγαπημένος μας γιος, μας έφυγε μόλις στα πέντε του χρόνια. Θα λείψει σε όλους μας αυτό το ευγενικό, γεμάτο ενέργεια, γενναιόδωρο αγοράκι.Ήταν τόσο καλό αγοράκι που το αγαπούσαν οι φίλοι και η οικογένειά του. Θα μας λείπει για πάντα, αλλά γνωρίζουμε ότι τον φροντίζει ο Θεός τώρα και ότι είναι ασφαλής στον ουρανό». Αυτά είναι τα σπαρακτικά λόγια που συνθέτουν την ανακοίνωση της οικογένειας του 5χρονους Άιζακ Πόλος, του μικρότερου ηλικιακά θύματος της φονικής πυρκαγιάς που ξέσπασε στον Πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου πριν από δύο εβδομάδες.

Το 5χρονο αγόρι παρότι έγινε προσπάθεια να εγκαταλείψει το φλεγόμενο κτίριο άφησε το χέρι ενός γείτονα και από εκείνη την ώρα θεωρήθηκε αγνοούμενο.

Μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός της πυρκαγιάς ανέρχεται στα 79 θύματα, ενώ η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει περίπου τους 20.

Στο μεταξύ, η βρετανική κυβέρνηση δέχεται επικρίσεις για την αντίδρασή της απέναντι στην τραγωδία, ενώ η αστυνομία θα εξετάσει την απαγγελία κατηγοριών, περιλαμβανομένης της ανθρωποκτονίας, για την πυρκαγιά.

Ο επικεφαλής της έρευνας δήλωσε ότι η εξωτερική επένδυση του κτιρίου είχε αποτύχει σε όλους τους ελέγχους ασφαλείας και χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το ίδιο συνέβη και με τα 75 πολυώροφα κτίρια στην Αγγλία με παρόμοια εξωτερική επένδυση.

Μετά την πυρκαγιά, η αμερικανική εταιρεία Arconic Inc σταματά όλες τις εξαγωγές της εξωτερικής επένδυσης Reynobond PE που χρησιμοποιεί σε πολυώροφα κτίρια και που είχε χρησιμοποιήσει και στον Πύργο Γκρένφελ.


σχετικα αρθρα