current views are: 4

28 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση14:58

Λονδίνο: Επικίνδυνα για πυρκαγιά 120 κτίρια- «Πρέπει να αφυπνιστούμε» τονίζει η Τερέζα Μέι

Εκατόν είκοσι κτίρια απέτυχαν στους ελέγχους ασφαλείας που πραγματοποίησαν οι αρχές έπειτα από την πυρκαγιά που κατέστρεψε μια πολυκατοικία στο δυτικό Λονδίνο 

Δημοσίευση 14:58’

Εκατόν είκοσι κτίρια απέτυχαν στους ελέγχους ασφαλείας που πραγματοποίησαν οι αρχές έπειτα από την πυρκαγιά που κατέστρεψε μια πολυκατοικία στο δυτικό Λονδίνο 

Εκατόν είκοσι κτίρια απέτυχαν στους ελέγχους ασφαλείας που πραγματοποίησαν οι αρχές έπειτα από την πυρκαγιά που κατέστρεψε μια πολυκατοικία στο δυτικό Λονδίνο και στοίχισε την ζωή τουλάχιστον 80 ανθρώπων νωρίτερα αυτόν τον μήνα, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Η βρετανική αστυνομία εκτιμά ότι 80 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ή συνεχίζουν να αγνοούνται έπειτα από την φονική πυρκαγιά, αλλά όπως τόνισε σήμερα η επικεφαλής της αστυνομίας Φιόνα Μακ Κόρμακ, θα χρειαστούν πολλοί μήνες πριν γίνει γνωστός ο τελικός απολογισμός των θυμάτων.

Η Μέι δήλωσε ότι οι αποτυχίες στους ελέγχους ασφαλείας έδειξαν ότι υπάρχει ένα ευρύτερο ζήτημα πυρασφάλειας που είναι αποτέλεσμα αποτυχιών πολλών δεκαετιών.

«...Υπάρχουν πραγματικά ερωτήματα, όπως πώς και γιατί αυτό συνέβη και πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί στο μέλλον», επισήμανε η βρετανίδα πρωθυπουργός.

«Αυτή η καταστροφή πρέπει να μας αφυπνίσει», δήλωσε, ενώ συγκρούστηκε με τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος επέκρινε τις περικοπές στους προϋπολογισμούς της τοπικής κυβέρνησης και του πυροσβεστικού σώματος.

Δεσμεύτηκε για την μεταστέγαση εντός τριών εβδομάδων όλων των κατοίκων που έχασαν τα σπίτια τους, στόχος που ο Κόρμπιν τόνισε ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί.

«Αυτή την στιγμή δεν φαίνεται από πουθενά ότι ο στόχος πρόκειται να επιτευχθεί», τόνισε ο ηγέτης των Εργατικών.


σχετικα αρθρα