current views are: 10

28 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση22:17

Νίκος Παππάς: Η Ελλάδα έστειλε το μήνυμα πως ανακάμπτει σε όλους τους τομείς

Μία σημαντική στιγμή για την χώρα, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

Δημοσίευση 22:17’

Μία σημαντική στιγμή για την χώρα, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

Πραγματοποιήθηκε επιτυχώς τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η εκτόξευση του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου με το όνομα HELLAS SAT 3 και τις σημαίες της Ελλάδος και της Κύπρου.

Η εκτόξευση έγινε από το διαστημικό κέντρο Arianespace στο Κουρού της γαλλικής Γουιάνας, με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, να δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πως η εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 3 συνιστά μια σημαντική στιγμή για τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα ο υπουργός ανέφερε: «Η Ελλάδα, μετά από αρκετά χρόνια απουσίας και αδράνειας, επιστρέφει δυναμικά στον τομέα του διαστήματος, με στόχο να αξιοποιήσει τη δορυφορική τεχνολογία και τις καινοτόμες εφαρμογές, εκμεταλλευόμενη παράλληλα την καίρια -σε τομείς, όπως των τηλεπικοινωνιών και των μεταφορών- γεωπολιτική της θέση.
 
Η πολύμηνη εργασία και διαπραγμάτευση των στελεχών του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, μέχρι την αποψινή εκτόξευση του δορυφόρου, εκτός από την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Ελλάδας στο διάστημα, εξασφάλισε για τη χώρα μας:
 
1. Εξι αναμεταδότες έναντι τριών, που προέβλεπε η αρχική Σύμβαση, όπως είχε υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, και των δύο αναμεταδοτών που τελικά παραδόθηκαν. Επιπλέον 17 χρονοαναμεταδότες, έναντι του τμήματος της προηγούμενης σύμβασης που ουδέποτε υλοποιήθηκε. Ουσιαστικά, υπερτριπλασιάζουμε τα ωφέλη της χώρας.
2. Τρεις επίγειους δορυφορικούς κομβικούς σταθμούς Hub, καθώς και διακόσια τερματικά, που θα καλύψουν νευραλγικούς τομείς, όπως της ‘Αμυνας, της ασφάλειας, της πολιτικής προστασίας.
3. Τη διασφάλιση της παρουσίας της στο διάστημα, που ανοίγει το δρόμο για τη συνέχιση και την επέκταση σχετικών δραστηριοτήτων. Πλέον, ερευνητές και εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του διαστήματος, βρίσκουν τη στήριξη που τους αρμόζει.
Επιπλέον, ο Hellas Sat 3 θα δώσει για πρώτη φορά στους επιβάτες των αεροπλάνων στην Ευρώπη πρόσβαση στο Ιντερνετ.
 
Το μήνυμα που έστειλε απόψε η χώρα μας έχει πολλούς αποδέκτες. Και είναι απολύτως ξεκάθαρο: Η Ελλάδα ανακάμπτει. Και το κάνει σε όλους τους τομείς. Η θέση μας πως πρέπει να “φέρουμε το αύριο, σήμερα για όλους” αποκτά ουσία».


σχετικα αρθρα