Οι 106 πρόσφυγες από την Λιβύη οι οποίοι είχαν διασωθεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από ένα πλοίο του ισπανικού Πολεμικού Ναυτικού θα μεταφερθούν τελικά σε προσφυγικό καταυλισμό της Τυνησίας, έπειτα από έξι μέρες που παραδέρνουν στη Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Μάλτας.
Οι πρόσφυγες εντοπίστηκαν τη Δευτέρα στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης από την ισπανική φρεγάτα Almirante Juan de Borbon, η οποία συμμετέχει στο ναυτικό αποκλεισμό της Λιβύης από το ΝΑΤΟ, όμως η Ισπανία, η Ιταλία και η Μάλτα διαφωνούσαν για το ποια χώρα θα αναλάβει να τους υποδεχθεί.

Τέσσερις απο τους πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στη Μάλτα επειδή χρειάζονταν ιατρική περίθαλψη, όμως οι αρχές επέμειναν ότι οι υπόλοιποι πρέπει να επιστρέψουν στο λιμάνι που βρίσκεται πιο κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκαν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Μάλτας οι πρόσφυγες --που προέρχονται από την Τυνησία, τη Λιβύη και τη Γκάνα, ενώ ανάμεσά του βρίσκονται 17 γυναίκες, οι τέσσερις από τις οποίες είναι έγκυες, και οκτώ παιδιά-- θα μεταφερθούν με τυνησιακό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στον προσφυγικό καταυλισμό της Ντεχίμπα.