current views are: 6

3 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση16:14

Τουρκική κυβέρνηση για Κυπριακό: Δεν αλλάζουμε θέση στα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων

Κυπριακό: Δεν υποχωρούμε σε θέματα ασφαλείας-εγγυήσεων λέει η Τουρκία

Δημοσίευση 16:14’

Κυπριακό: Δεν υποχωρούμε σε θέματα ασφαλείας-εγγυήσεων λέει η Τουρκία

Την πρόθεση της Τουρκίας να μην αλλάξει τη θέση της σε ό,τι αφορά στα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων για το Κυπριακό, αλλά και να μην υποχωρήσει χωρίς να τεθεί υπό εγγύηση η τουρκοκυπριακή κοινότητα, εξέφρασε ο τούρκος αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τηλεγράφημα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Κουρτουλμούς πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει στο θέμα της ασφάλειας χωρίς να λυθούν άλλα ζητήματα.

Ο τούρκος αντιπρόεδρος ανέφερε ότι το Κυπριακό συζητήθηκε και στο σημερινό υπουργικό της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι η χώρα του στηρίζει δίκαιη, βιώσιμη και μόνιμη λύση. «Δηλώσαμε ότι δεν μπορεί να ιδρυθεί ειρήνη που δεν θα είναι δίκαιη και περιεκτική.

Κάποιες φορές στις διαπραγματεύσεις υπάρχει εμπλοκή, αλλά με κάποιο τρόπο αυτές συνεχίζονται θετικά. Εμείς στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων δεν θα υποχωρήσουμε χωρίς να λύσουμε τα άλλα θέματα» τόνισε, σημειώνοντας ότι το θέμα του εδαφικού και ο χάρτης σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να συζητηθεί. 

Κλείνοντας, ο Κουρτουλμούς υποστήριξε ότι «και στο θέμα της ελεύθερης διακίνησης που η ελληνοκυπριακή πλευρά πότε – πότε θέλει να διαδίδει, η στάση της Τουρκίας είναι θετική» υποστήριξε. Η Τουρκία συνεχίζει τη θετική της προσέγγιση στο τραπέζι και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα».


σχετικα αρθρα