current views are: 6

4 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση16:12

Αμβούργο: Οι Αρχές κατέσχεσαν μαχαίρια, ρόπαλα και δοχεία με χημικές ουσίες παραμονές της G20

Ρόπαλα του μπέιζμπολ, μαχαίρια και πιθανούς αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς από διάφορες τοποθεσίες κατέσχεσε η γερμανική αστυνομία.

Δημοσίευση 16:12’

Ρόπαλα του μπέιζμπολ, μαχαίρια και πιθανούς αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς από διάφορες τοποθεσίες κατέσχεσε η γερμανική αστυνομία.

Ρόπαλα του μπέιζμπολ, μαχαίρια και πιθανούς αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς από διάφορες τοποθεσίες, τόσο εντός όσο και γύρω από το Αμβούργο εντόπισε και κατέσχεσε η γερμανική αστυνομία.

Οι Αρχές πιθανολογούν ότι τα εν λόγω αντικείμενα επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που προγραμματίζονταν στην πόλη με αφορμή τη σύνοδο κορυφής της G20, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η γερμανική αστυνομία εκτιμά ότι περίπου 8.000 θα διαδηλώσουν στους δρόμους του Αμβούργου, όπου η Άνγκελα Μέρκελ θα φιλοξενήσει τους ηγέτες των 20 πιο αναπτυγμένων οικονομικά χωρών. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ στην πόλη θα αναπτυχθούν 20.000 αστυνομικοί.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι θα υπάρξουν βίαιες ενέργειες», τόνισε από την πλευρά του ο Ραλ Μάρτιν Μάγιερ, επικεφαλής της αστυνομίας του Αμβούργου.

Ο υψηλόβαθμος αξιωματικός, Γιαν Χίμπερ, εξήγησε ότι οι αστυνομικοί κατά πάσα πιθανότητα έχουν βρει μόνο ένα μικρό μέρος του «οπλισμού» που έχουν αποθηκεύσει ορισμένοι διαδηλωτές για να τον χρησιμοποιήσουν στις κινητοποιήσεις τους.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν ρόπαλα, μπουκάλια και δοχεία που θα μπορούσαν να τα γεμίσουν με εύφλεκτα υγρά, άλλα δοχεία που περιέχουν άγνωστου τύπου σκόνες ή χημικά καθώς και αντιασφυξιογόνες μάσκες.


σχετικα αρθρα