Σήμερα ορκίζεται το νέο υπουργικό συμβούλιο της Αιγύπτου έπειτα και από τον ευρύ ανασχηματισμό ο οποίος φαίνεται ότι ικανοποίησε μέρος των αιτημάτων των διαδηλωτών που ζητούσαν ουσιαστικότερες πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Την ίδια ώρα οι γιατροί στο νοσοκομείο διαψεύδουν την χθεσινή πληροφορία ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ βρίσκεται σε κώμα.

Ένα από τα αιτήματα των διαδηλωτών, που παραμένουν στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου από τις 8 Ιουλίου είναι να επισπευσθεί η δίκη του Χόσνι Μουμπάρακ. Ωστόσο χθες ο δικηγόρος του πρώην προέδρου ανακοίνωσε πως ο Μουμπάρακ έχει πέσει σε κώμα, κάτι που γιατροί του νοσοκομείου στο Σαρμ ελ Σέιχ, όπου νοσηλεύεται, διέψευσαν.

Κανονικά, ο Μουμπάρακ αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 3 Αυγούστου με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και της ανθρωποκτονίας, για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων των αντικαθεστωτικών. Τότε περισσότεροι από 840 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 18 ημέρες διαδηλώσεων που οδήγησαν στην ανατροπή του καθεστώτος Μουμπάρακ.

Σήμερα οι νέοι υπουργοί θα ορκιστούν ενώπιον του Μοχάμεντ Χουσέιν Ταντάουι επικεφαλής του Στρατιωτικού Συμβουλίου που ελέγχει την Αίγυπτο μετά την παραίτηση του 83χρονου Μουμπάρακ. Τουλάχιστον 15 υπουργοί, το μισό υπουργικό συμβούλιο, αντικαταστάθηκαν, ανάμεσά τους οι υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών, Εμπορίου και Βιομηχανίας. Ο Μοχάμεντ Κάμελ Αμρ θα είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών και ο 74χρονος Χάζεμ ελ-Μπεμπλάουι, σύμβουλος του Αραβικού Νομισματικού Ταμείου θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών.