Παραιτήθηκε το βράδυ της Κυριακής ο επικεφαλής της Σκότλαντ Γιαρντ σερ Πολ Στίβενσον, υπό το βάρος της κριτικής για τη διαχείριση των ερευνών σχετικά με το σκάνδαλο υποκλοπών, αλλά και για τις διασυνδέσεις του με τον πρώην υποδιευθυντή της News of the World Νιλ Ουόλις, ο οποίος έχει ανακριθεί για την υπόθεση. Ο σερ Στίβενσον είχε προσλάβει τον Νιλ Ουόλις ως σύμβουλο σε θέματα Τύπου και είχε δεχθεί από τον ίδιο ως «δώρο» διαμονή σε πολυτελές σπα, αξίας 13.600 ευρώ.

Ανακοινώνοντας σε απευθείας τηλεοπτική κάλυψη την παραίτησή του, ο αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου τόνισε ότι δεν είχε γνώση για το εύρος του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών από την εφημερίδα News of the World του ομίλου Μέρντοχ, και υπογράμμισε ότι η ακεραιότητά του δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Ο σερ Στίβενσον σημείωσε ότι δεν επιθυμεί η κριτική για τον ίδιο και την ηγεσία του στη Σκότλαντ Γιαρντ να αποσπάσει την προσοχή από την προετοιμασία για την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, το 2012.

Η Σκότλαντ Γιαρντ έχει βρεθεί αντιμέτωπη με θύελλα επικρίσεων για το γεγονός ότι η αρχική έρευνα που είχε διενεργηθεί προ ετών σχετικά με καταγγελίες υποκλοπών από την ταμπλόιντ της μιντιακής αυτοκρατορίας του Ρούπερτ Μέρντοχ δεν έφερε στο φως τις πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης.

Πέραν αυτού ο παραιτηθείς πλέον αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου αντιμετωπίζει σκληρή κριτική για το γεγονός ότι είχε προσλάβει ως σύμβουλο σε θέματα Τύπου τον πρώην υποδιευθυντή της News of the World Νιλ Ουόλις, ο οποίος έχει ανακριθεί από την αστυνομία στο πλαίσιο του σκανδάλου.

Τη θέση του σερ Στίβενσον επιβαρύνει το γεγονός ότι ο ίδιος και η σύζυγός του φιλοξενήθηκαν τον Ιανουάριο σε ένα πολυτελές σπα, το οποίο προωθούσε η εταιρεία του Νιλ Ουόλις, όπως αναφέρεται σε κυριακάτικο άρθρο της εφημερίδας Telegraph.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα Sunday Times -η οποία ανήκει στον όμιλο του Μέρντοχ- ο Στέφενσον δέχθηκε αυτό το δώρο αξίας 12.000 λιρών (13.600 ευρώ) για να αναρρώσει από ένα κάταγμα ισχίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία η παραμονή του σε αυτό το σπα επιτάχυνε την ανάρρωσή του κατά έξι εβδομάδες, όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος.

Ο Ουόλις ήταν υποδιευθυντής με διευθυντή τον Άντι Κόουλσον μέχρι που ο τελευταίος παραιτήθηκε μετά την καταδίκη του αρμόδιου για το βασιλικό ρεπορτάζ συντάκτη της εφημερίδας Κλάιβ Γκούντμαν το 2006 για υποκλοπές φωνητικών μηνυμάτων εργαζομένων στα Ανάκτορα.

Στη συνέχεια έγινε εκτελεστικός διευθυντής της εφημερίδας και αποχώρησε το 2009.