Ο εκπρόσωπος της ειδικής εισαγγελίας της Σερβίας για τα εγκλήματα πολέμου, Μπρούνο Βέκαριτς και ο αρχηγός της αστυνομίας, Μίλοραντ Βέλιοβιτς, διέψευσαν ότι συνελήφθη ο μοναδικός πλέον καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου, Γκόραν Χάτζιτς, σύμφωνα με το σερβικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό B92. «Δεν έχω την πληροφορία ότι συνελήφθη ο Γκόραν Χάτζιτς, αντίθετα έχω την πληροφορία ότι δεν συνελήφθη, έλεγξα και μου είπαν ότι δεν συνελήφθη», δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Beta o κ. Βέκαριτς.

Νωρίτερα, σερβικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει ότι ο καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου, πρώην ηγέτης των Σέρβων της Κροατίας, συνελήφθη.

Και ο αρχηγός της σερβικής αστυνομίας δήλωσε ότι δεν έχει τέτοια πληροφορία. «Αν γίνει κάτι, θα μαθευτεί», ανέφερε ο κ. Βέλιοβιτς.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του Γκόραν Χάτζιτς εντατικοποιήθηκαν και ότι ελπίζει πως θα στεφθούν με επιτυχία.

Ο πρόεδρος του σερβικού Συμβουλίου για τη συνεργασία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), Ράσιμ Λιάγιτς, τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες καταβάλουν τις μέγιστες προσπάθειες για τη σύλληψη του Χάτζιτς.