current views are: 5

17 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση14:30

Ο Βρετανός υπουργός για το Brexit χωρίς έγγραφα στις Βρυξέλλες!

Οι εικόνες από την έναρξη των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες έδειξαν τον υπουργό αρμόδιο για ζητήματα Brexit του Ηνωμένου Βασιλείου απέναντι στον Ευρωπαίο εταίρο του 

Δημοσίευση 14:30’

Οι εικόνες από την έναρξη των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες έδειξαν τον υπουργό αρμόδιο για ζητήματα Brexit του Ηνωμένου Βασιλείου απέναντι στον Ευρωπαίο εταίρο του 

Οι εικόνες από την έναρξη των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες έδειξαν τον υπουργό αρμόδιο για ζητήματα Brexit του Ηνωμένου Βασιλείου απέναντι στον Ευρωπαίο εταίρο του χωρίς καθόλου σημειώσεις ή χαρτιά, προκαλώντας αντιδράσεις από τους επικριτές που υποστηρίζουν ότι μια διχασμένη κυβέρνηση είναι θλιβερά απροετοίμαστη για τη διαδικασία.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και οι σχολιαστές στο Twitter άσκησαν κριτική με αφορμή τις εικόνες, καθώς ο Ντ. Ντέιβις και η ομάδα του κάθησαν απέναντι από τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ε.Ε. για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ. Και οι τρεις αξιωματούχοι της Ε.Ε. είχαν μεγάλες στοίβες με χαρτιά μπροστά τους, ενώ ο κ. Ντέιβις, βασικός διαπραγματευτής και ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ε.Ε. δεν είχαν τίποτα.

«Ο Ντέιβιντ Ντέβις δεσμεύθηκε ‘να ξεκινήσουν τη δουλειά’ και να μπουν ‘στην ουσία του θέματος’ στις συζητήσεις για το Brexit, καθώς ξεκινά σήμερα ένας νέος γύρος», έγραψε η Daily Mirror. «Μόνο που υπάρχει ένα προβληματάκι. Ο υπουργός των Τόρις για το Brexit εικονίζεται να κάθεται για διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες…. χωρίς σημειώσεις».

Ο Μ. Μπαρνιέ κάλεσε τους Βρετανούς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για το τι θέλουν, ενώ έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από το δημοψήφισμα του Brexit.

«Ίσως έχουν εξαιρετική μνήμη, ή ίσως έχουν κρύψει τα χαρτιά κάτω από το τραπέζι», έγραψε η βρετανική Guardian. «Εναλλακτικά, αυτό θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη ότι όλα αυτά τα παράπονα ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν γνωρίζει τι θέλει από τις συνομιλίες δεν είναι τελείως αβάσιμα».
Ο Όλιβερ Ρόμπινς, υψηλόβαθμο στέλεχος στο υπουργείο του Ντ. Ντέιβις, είχε πράγματι ένα λεπτό, μαύρο σημειωματάριο και ένα στυλό στο τραπέζι. Και ο απεσταλμένος στην Ε.Ε., Τιμ Μπάροου, ακούμπησε ένα χαρτοφύλακα στο πάτωμα καθώς κάθισε.

Ακόμα και τότε, η Daily Mail βρήκε την εικόνα εντυπωσιακή. «ΟΚ», έγραψε «ποιος ξέχασε λοιπόν τα χαρτιά;».                                                 


σχετικα αρθρα