Μια ομάδα διαδηλωτριών που διαμαρτύρονταν τόπλες και φωτορεπόρτερ που τις φωτογράφιζαν δέχθηκαν κλωτσιές και γρονθοκοπήθηκαν σήμερα από έναν άνδρα που έφευγε από το κτίριο της πρεσβείας της Γεωργίας στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας Κίεβο, την ώρα που διευρύνεται στο Τμπιλίσι το σκάνδαλο που ξέσπασε γύρω από τις συλλήψεις φωτορεπόρτερ.
Τρία μέλη της ουκρανικής οργάνωσης πολιτικής δράσης Femen στεκόντουσαν στα σκαλιά της πρεσβείας της Γεωργίας στο Κίεβο και φώναζαν συνθήματα όταν ένας άνδρας που έφευγε από το κτίριο άρχισε να χαστουκίζει τις τόπλες διαδηλώτριες.

Τα μέλη της Femen προσπαθούν να προσελκύσουν την προσοχή στο σκοπό τους φορώντας αποκαλυπτικά ρούχα κατά την πραγματοποίηση των διαδηλώσεών τους. Σήμερα διαδήλωναν διαμαρτυρόμενα για τη σύλληψη την Πέμπτη τριών φωτορεπόρτερ στην πρωτεύουσα της Γεωργίας Τμπιλίσι με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Ο άνδρας που έφευγε από την πρεσβεία επιτέθηκε στη συνέχεια σε μερικούς από τους περίπου 12 φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν εκεί, σε ορισμένες περιπτώσεις κλωτσώντας και γρονθοκοπώντας τους δημοσιογράφους. Ο επιτιθέμενος δεν κατονομάστηκε.

Η ουκρανική αστυνομία που ήταν παρούσα ζήτησε από τον άνδρα να σταματήσει χωρίς η ίδια να επέμβει, ενώ το γεωργιανό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό.

Η επίθεση έγινε σε πεζοδρόμιο κατοικημένης περιοχής στην ουκρανική πρωτεύουσα.