current views are: 5

20 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση17:22

Ντ.Τραμπ: Το Ισλαμικό Κράτος πέφτει πολύ γρήγορα

Το Ισλαμικό Κράτος «πέφτει πολύ γρήγορα», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επισκέφθηκε το Πεντάγωνο για να συμμετάσχει σε συνεδρίαση για τη χάραξη της στρατιωτικής στρατηγικής.

Δημοσίευση 17:22’

Το Ισλαμικό Κράτος «πέφτει πολύ γρήγορα», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επισκέφθηκε το Πεντάγωνο για να συμμετάσχει σε συνεδρίαση για τη χάραξη της στρατιωτικής στρατηγικής.

Το Ισλαμικό Κράτος «πέφτει πολύ γρήγορα», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επισκέφθηκε το Πεντάγωνο για να συμμετάσχει σε συνεδρίαση για τη χάραξη της στρατιωτικής στρατηγικής.

«Πάμε πολύ καλά εναντίον του Ι.Κ. Το Ι.Κ. πέφτει γρήγορα, πολύ γρήγορα», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, που έχει αναγάγει σε προτεραιότητα της κυβέρνησής του τη νίκη κατά των τζιχαντιστών.

Η αμερικανική στρατηγική για την αντιμετώπιση του Ι.Κ. δεν έχει τροποποιηθεί σημαντικά σε σύγκριση με εκείνη που ακολουθούσε η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα. Ωστόσο ο πρόεδρος Τραμπ έχει δώσει περισσότερες εξουσίες στους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων για να αποφασίζουν μόνοι τους ιδίως σε ό,τι αφορά τα αεροπορικά πλήγματα.

Τα τελευταία δύο χρόνια η τζιχαντιστική οργάνωση έχει υποστεί σημαντικές ήττες. Στις αρχές Ιουλίου έχασε το προπύργιό της στο Ιράκ, τη Μοσούλη. Όμως οι καταστροφές που διαπιστώθηκαν σ’ αυτήν την πόλη αλλά και η εξέλιξη των επιχειρήσεων για την ανακατάληψη της Ράκας, στη Συρία,προκάλεσαν επικρίσεις, ενώ διατυπώθηκαν κατηγορίες σε βάρος της Ουάσινγκτον ότι δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να προφυλάξει τον άμαχο πληθυσμό.

Ο κ. Τραμπ ρωτήθηκε επίσης για ενδεχόμενη αποστολή στρατιωτικών ενισχύσεων στο Αφγανιστάν. «Θα δούμε», απάντησε λακωνικά.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Πενταγώνου, ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις σχεδιάζει να στείλει άλλους 4.000 Αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν για να εκπαιδεύσουν και να συμβουλεύουν τις τοπικές δυνάμεις. Σήμερα, 8.400 Αμερικανοί συμμετέχουν στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.


σχετικα αρθρα