current views are: 2

20 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση19:38

Αποφυλακίζεται μετά από 9 χρόνια κράτησης ο Ο.Τζ. Σίμπσον

Ελεύθερος πρόκειται να αφεθεί μετά από εννέα χρόνια φυλάκισης για ένοπλη ληστεία, ο Ο. Τζ. Σίμπσον.

Δημοσίευση 19:38’

Ελεύθερος πρόκειται να αφεθεί μετά από εννέα χρόνια φυλάκισης για ένοπλη ληστεία, ο Ο. Τζ. Σίμπσον.

Ελεύθερος πρόκειται να αφεθεί μετά από εννέα χρόνια φυλάκισης για ένοπλη ληστεία, ο Ο. Τζ. Σίμπσον. Το είδωλο του αμερικανικού ποδοσφαίρου, θα αφεθεί ελεύθερος τον Οκτώβριο αφού η επιτροπή που εξέταζε το αίτημά του δέχτηκε σήμερα να αποφυλακιστεί υπό όρους.

Ο 70χρονος Σίμπσον, που πριν από 20 χρόνια είχε αθωωθεί για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του κι ενός φίλου της, εμφανίστηκε στα μέλη του συμβουλίου αποφυλάκισης της Πολιτείας της Νεβάδας μέσω βίντεο από το Σωφρονιστικό Κέντρο Λάβλοκ. Έσκυψε το κεφάλι και φάνηκε να δακρύζει όταν τα τέσσερα μέλη της επιτροπής ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της αποφυλάκισής του. Κατόπιν σηκώθηκε και έσφιξε τα χέρια του, ευχαριστώντας τους.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης τα μέλη της επιτροπής άκουσαν τις καταθέσεις της Αρνέλ, της ενήλικης κόρης του Σίμπσον καθώς και του Μπρους Φρόμονγκ, ενός από τους δύο εμπόρους αθλητικών αναμνηστικών που λήστεψε ο πρώην αθλητής τον Σεπτέμβριο του 2007.

Το συμβούλιο έκρινε ότι ο Σίμπσον κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του τήρησε τους κανόνες της φυλακής, δεν είχε προηγούμενες καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του και δεν αποτελεί κίνδυνο για τους πολίτες.


σχετικα αρθρα