current views are: 9

21 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση12:30

Απίστευτη δήλωση Τούρκου σεισμολόγου: Ο σεισμός είχε ισχύ ίση με 3-4 ατομικές βόμβες!

Νέα βίντεο αποτυπώνουν τον πανικό που επικράτησε

Δημοσίευση 12:30’

Νέα βίντεο αποτυπώνουν τον πανικό που επικράτησε

Σκηνές αγωνίας και πανικού καταγράφουν ερασιτεχνικά βίντεο αλλά και οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας από την Τουρκία την ώρα που ο Εγκέλαδος χτυπά με 6,6 Ρίχτερ.

Άνθρωποι που ένιωσαν τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια άρχισαν να τρέχουν να σωθούν. Τα βίντεο που καταγράφηκαν από ανυποψίαστους ανθρώπους που χαλάρωναν ή διασκέδαζαν κυκλοφορούν από το πρωί σε διεθνή δίκτυα ενημέρωσης. 

Όπως είναι φυσικό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πολίτες και των δύο χωρούν παρακολουθούν όσα από το πρωί λένε δημόσια οι σεισμολόγοι. 
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η δήλωση του Τούρκου σεισμολόγου Οβγκιούν Αχμέτ Ερτζάν, που υποστήριξε ότι ο σεισμός που αναστάτωσε Ελλάδα και Τουρκία τα ξημερώματα είχε ισχύ όσο 3-4 ατομικές βόμβες! 

Ήταν, τόνισε, ο κύριος σεισμός και δεν αναμένεται να υπάρξει άλλος μεγαλύτερος στην περιοχή. Οι μετασεισμοί (που ήδη έχουν ξεπεράσει τους 100) θα διαρκέσουν έως και τρεις εβδομάδες αλλά η έντασή τους δεν θα ξεπερνούν τα 5,2 Ρίχτερ!

«Κουνηθήκαμε πολύ έντονα» δήλωσε ο δήμαρχος της Αλικαρνασσού Μεχμέτ Κοτσαντόν. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο κήπος του νοσοκομείου της πόλης γέμισε με τραυματίες, καθώς η οροφή του τμήματος εκτάκτων περιστατικών υπέστη ρωγμές και οι γιατροί αναγκάστηκαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες στον κήπο!

Το σεισμολογικό κέντρο του Καντιλί ανακοίνωσε ότι παρατηρήθηκε τσουνάμι 10 εκατοστών. Στην παραλία Γκιούμπετ της Αλικαρνασσού γκρεμίστηκαν προβλήτες και προκλήθηκαν ζημιές σε τουλάχιστον 12 σκάφη που ήταν δεμένα, αλλά και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα κοντά στην παραλία από τα νερά του τσουνάμι. Το νερό έφτασε μέχρι 50 μέτρα από την παραλία. Ενδεικτικό είναι πως βρέθηκαν ψάρια μέσα σε καταστήματα που βρίσκονται κοντά στην παραλία!


σχετικα αρθρα