current views are: 5

21 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση14:27

Τ. Ερντογάν για Γερμανία: Πρέπει να συνέλθει

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε την Παρασκευή τα σχόλια του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας ότι η

Δημοσίευση 14:27’

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε την Παρασκευή τα σχόλια του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας ότι η

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε την Παρασκευή τα σχόλια του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας ότι η Γερμανία πρέπει να «συνέλθει». 

Σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Ερντογάν ανέφερε επίσης πως η ταξιδιωτική προειδοποίηση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών είναι αβάσιμη. 

Την Πέμπτη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι «η Τουρκία συλλαμβάνει εν τω μεταξύ αυθαίρετα (πολίτες) και δεν τηρεί τις ελάχιστες προξενικές προϋποθέσεις.

Αυτό μου θυμίζει πώς ήταν παλιά η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας. Όποιος ταξίδευε εκεί, γνώριζε καλά πως εάν του συμβεί κάτι, δεν μπορεί κανείς να τον βοηθήσει. Εάν η Τουρκία δεν εγκαταλείψει αυτά τα παιχνιδάκια -όπως και με την επίσκεψη Γερμανών βουλευτών στην αεροπορική βάση του Ικονίου-, θα πρέπει να πούμε στους πολίτες ότι ταξιδεύουν στην Τουρκία αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τον κίνδυνο, να πούμε ότι δεν μπορούμε να σας εγγυηθούμε τίποτα πλέον” πρόσθεσε. 


σχετικα αρθρα