current views are: 8

22 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση02:30

Βουλγαρία: Βουλευτής εκβίαζε έναν έμπορο και του απέσπασε 4 τόνους… σουτζούκι!

Ένας βουλευτής του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος της Βουλγαρίας θα δικαστεί επειδή εκβίασε έναν έμπορο από το Ντόμπριτς και του απέσπασε τέσσερις τόνους… αλλαντικά 

Δημοσίευση 02:30’

Ένας βουλευτής του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος της Βουλγαρίας θα δικαστεί επειδή εκβίασε έναν έμπορο από το Ντόμπριτς και του απέσπασε τέσσερις τόνους… αλλαντικά 

Ένας βουλευτής του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος της Βουλγαρίας θα δικαστεί επειδή εκβίασε έναν έμπορο από το Ντόμπριτς και του απέσπασε τέσσερις τόνους… αλλαντικά που υποτίθεται ότι προορίζονταν για τον πρωθυπουργό της χώρας.

Ο γενικός εισαγγελέας Σοτίρ Τσατσάροφ ζήτησε την άρση της ασυλίας του βουλευτή και επιχειρηματία Γίφκο Μαρτίνοφ, 51 ετών, και ο τελευταίος την αποποιήθηκε αμέσως προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση αυτή.

Όσο γελοίο κι αν ακούγεται, από το 2012 του δόθηκαν 4.000 κιλά σουτζούκι αξίας 45.000 λέβα (περίπου 23.000 ευρώ), ο ένας τόνος μετά τον άλλο, σε τέσσερις παρτίδες. Τα αλλαντικά ήταν φτιαγμένα με ειδική συνταγή, με βάση το κρέας ελαφιού, επειδή υποτίθεται ότι προορίζονταν για τον πρωθυπουργό αυτοπροσώπως“, είπε ο Τσατσάροφ.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε πάντως ότι ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ δεν γεύτηκε ούτε μπουκιά από το εκλεκτό έδεσμα.

Ο βουλευτής είχε ζητήσει από τον έμπορο αυτό “να στηρίξει με αυτόν τον τρόπο τη δράση του κόμματος Gerb” απειλώντας τον ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κινδύνευε η επιχείρησή του. Ο έμπορος αναγκάστηκε μάλιστα να αγοράσει έπιπλα για τα γραφεία του κόμματος, ωστόσο αυτά βρέθηκαν τελικά να κοσμούν το γραφείο του βουλευτή.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Μαρτίνοφ ασκούσε επίσης πιέσεις στον εισαγγελέα του Ντόμπριτς και σε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας της πόλης για να του δείχνουν εύνοια απέναντι σε άλλους επιχειρηματίες.


σχετικα αρθρα