current views are: 8

21 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση18:08

Ιταλία σε Ουγγαρία: Δεν δεχόμαστε μαθήματα στο μεταναστευτικό

Δημοσίευση 18:08’

Άμεσα θέλησε να απαντήσει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι στον Ούγγρο ομόλογό του Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος ζήτησε σήμερα από την Ιταλία «να κλείσει τα λιμάνια της στους μετανάστες».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο Τορίνο, θέλησε να τονίσει:

«Από τους γείτονές μας, από τις χώρες που συμμερίζονται το ευρωπαϊκό όραμα, δεν δεχόμαστε μαθήματα ούτε απειλητικά λόγια. Με νηφαλιότητα περιοριζόμαστε στο να πούμε ότι κάνουμε το χρέος μας κι απαιτούμε να κάνει κι η Ευρώπη το δικό της χωρίς να μας παραδίδει απίθανα μαθήματα».

Να θυμίσουμε πως ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν είχε επίσης δηλώσει ότι: “οι τέσσερις χώρες της ομάδας του Βίσεγκραντ (Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία και Σλοβακία) σε γράμμα που απέστειλαν στον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι, κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού. Ο ίδιος εκτιμά πως «αν δεν κλείσουν τα λιμάνια της Ιταλίας και συνεχισθούν οι αφίξεις μεταναστών, το πρόβλημα θα γίνει μη διαχειρίσιμο, από την στιγμή που Γερμανία και Αυστρία θα κλείσουν τα σύνορά τους» κατέληξε ο κ. Όρμπαν. 


σχετικα αρθρα