Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναζητά, ακόμα, "την ευρύτερη εφικτή συμφωνία για τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος", τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπός του Τζέι Κάρνεϊ.
"Συνεχίζονται οι συναντήσεις μεταξύ του προέδρου και των ηγετών των κοινοβουλευτικών ομάδων στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία. Θα πρέπει οπωσδήποτε να καταλήξουμε σε έναν 'μηχανισμό' που θα αποτρέψει τη στάση πληρωμών του δημοσίου έναντι ανειλημμένων υποχρεώσεών του", τόνισε επίσης ο εκπρόσωπος Κάρνεϊ.

Παράλληλα,ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι θέλει να διαβεβαιώσει ότι οι φόροι μισθωτών υπηρεσιών δεν θα αυξηθούν για τις αμερικανικές οικογένειες τον επόμενο χρόνο και ότι η πολιτική δεν θα πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο στο δρόμο για την αντιμετώπιση του ελλείμματος των ΗΠΑ.

"Δεν μπορούμε να αφήσουμε την πολιτική να μας εμποδίσει να κάνουμε το σωστό στην Ουάσιγκτον", δήλωσε ο Ομπάμα, ανακοινώνοντας τον διορισμό του πρώην Γενικού Εισαγγελέα του Οχάιο, Ρίτσαρντ Κόρντρεϊ, ως επικεφαλής του νέου Γραφείου Οικονομικής Προστασίας Καταναλωτή.