current views are: 8

22 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση18:00

Ο αιγυπτιακός στρατός σκότωσε 30 εξτρεμιστές στο Σινά

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις σκότωσαν 30 εξτρεμιστές στη χερσόνησο του Σινά στη διάρκεια επιχειρήσεων ασφαλείας

Δημοσίευση 18:00’

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις σκότωσαν 30 εξτρεμιστές στη χερσόνησο του Σινά στη διάρκεια επιχειρήσεων ασφαλείας

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις σκότωσαν 30 εξτρεμιστές στη χερσόνησο του Σινά στη διάρκεια επιχειρήσεων ασφαλείας που πραγματοποίησαν τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα το γενικό επιτελείο στρατού.

Το Βόρειο Σινά, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, είναι μια περιοχή την οποία λυμαίνεται το αιγυπτιακό παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που έχει σκοτώσει εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικούς

Στην ανακοίνωση του στρατού δεν διευκρινίζεται σε ποια ομάδα ανήκαν οι 30 «τακφίρι» –όρος που χρησιμοποιείται γενικά για να περιγράψει τις τζιχαντιστικές ή ισλαμιστικές ριζοσπαστικές σουνιτικές ομάδες–, όμως χαρακτηρίζονται «εξαιρετικά επικίνδυνοι».

Άλλα πέντε πρόσωπα συνελήφθησαν στη διάρκεια μιας πολιορκίας των ενόπλων δυνάμεων στην αλ Αρίς, πρωτεύουσα της επαρχίας του Βορείου Σινά και στις πόλεις Σέιχ Ζουουέιντ και Ράφα, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Στις επιχειρήσεις αυτές ενεπλάκησαν ο στρατός, οι δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας και η αστυνομία.

Μετά την καθαίρεση, το 2013, από τον αιγυπτιακό στρατό του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, προερχόμενου από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, εξτρεμιστικές οργανώσεις έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, ιδίως στο Σινά.

 


σχετικα αρθρα