current views are: 4

22 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση21:45

Γερμανία: Φρένο για τα ευρωπαϊκά κονδύλια προς την Τουρκία ζητούν οι Χριστιανοκοινωνιστές

Διακοπή της ευρωπαϊκής χρηματοδοτικής βοήθειας προς την Τουρκία και αυστηρότερη ταξιδιωτική οδηγία ζητούν από την Γερμανική κυβέρνηση οι Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας.

Δημοσίευση 21:45’

Διακοπή της ευρωπαϊκής χρηματοδοτικής βοήθειας προς την Τουρκία και αυστηρότερη ταξιδιωτική οδηγία ζητούν από την Γερμανική κυβέρνηση οι Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας.

«Υποστηρίζω τα μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση, αλλα θεωρώ ότι πρέπει να ληφθούν ακόμα περισσσότερα, ώστε να αποδειχθεί η πολιτική μας σοβαρότητα. Θα πρέπει, λόγου χάρη, να διακοπεί η χρηματοδοτική βοήθεια προς την Τουρκία η οποία σχετίζεται με την ενταξιακή διαδικασία της στην Ευρωπαϊκή Ενωση (σ.σ πρόκειται για ποσόν 4,5 δισ. ευρώ έως το 2010). Επίσης, θα πρέπει να έχουμε κατά νουν την έκδοση μιας (αυστηρότερης) ταξιδιωτικής οδηγίας αναλόγως περαιτέρω εξελίξεων», είπε ο Χορστ Ζέεχοφερ, πρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος (CSU) της Βαυαρίας, σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Die Welt».

«Σε κάθε περίπτωση για μένα είναι ξεκάθαρο ότι η πλήρης ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχει οριστικά λήξει. Αυτό το οποίο συμβαίνει εδώ και μήνες στην Τουρκία είναι απαράδεκτο και ανυπόφορο. Ημουν πάντα υπέρ της σύνεσης προς το συμφέρον και των κρατουμένων εκεί, αλλά η κατάσταση έχει χειροτερέψει. Γι αυτό και πρέπει να πούμε πλέον ‘Stop’», πρόσθεσε ο κ. Ζέεχοφερ.

Ανάλογες σκληρές θέσεις εξέφρασε σήμερα ο συντηρητικός βαυαρός πολιτικός και σε προεκλογική του ομιλία στην πόλη Γκέρμερινγκ κοντά στο Μόναχο, όπου τάχθηκε επίσης υπέρ της διακοπής της ενταξιακής βοήθειας προς την Τουρκία και κατά της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).


σχετικα αρθρα