current views are: 7

23 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση17:43

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προτείνει τον τερματισμό των συνομιλιών για το Κυπριακό

Οι συνομιλίες για το Κυπριακό θα πρέπει να τερματιστούν, δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος

Δημοσίευση 17:43’

Οι συνομιλίες για το Κυπριακό θα πρέπει να τερματιστούν, δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος

Οι συνομιλίες για το Κυπριακό θα πρέπει να τερματιστούν, δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει την απομάκρυνση του ειδικού συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ, Έσπεν ‘Αιντα .

Είπε επίσης ότι «μετά από τις αιχμές που έχει αφήσει ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, αν έχει λίγη ευαισθησία τουλάχιστον θα έπρεπε (ο κ. Άιντε) να απομακρυνθεί. Φαίνεται όμως ότι έχει στόχους και εννοεί να συνεχίσει για να πετύχει εκείνο που θέλει».

Σύμφωνα με το ΡΙΚ ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι οι συνομιλίες στο Κυπριακό πρέπει να τερματιστούν και να αρχίσουν υπό άλλη μορφή. Όπως υποστήριξε «ο διάλογος θα πρέπει να αφορά τη δημιουργία ενός πραγματικά λειτουργικού, βιώσιμου και σωστού κράτους, χωρίς βέτο. Εάν θα υπάρχουν βέτο στη λύση -τόνισε- τότε αυτή δεν θα λειτουργήσει».

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εξέφρασε την εκτίμηση πως όπως εξελίσσονται τα πράγματα στο Κυπριακό «η λύση θα αφορά όχι διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, αλλά συνομοσπονδία». Πρόσθεσε πως, εάν η τουρκική πλευρά όντως επιθυμεί να επιτευχθεί ένα σωστό κράτος, πρέπει να εργαστεί γι’ αυτό, σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει ένα κατασκεύασμα, το οποίο θα καταρρεύσει και θα βρεθούμε ενώπιον χάους». Επίσης, έθεσε το ερώτημα, εάν είναι βιώσιμη η ομοσπονδία που θα προκύψει από όσα συμφώνησαν ως τώρα οι εκάστοτε κυβερνήσεις της Κύπρου στο διάλογο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα