current views are: 5

23 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση18:55

Αμάν: Ένας Ιορδανός νεκρός και ένας Ισραηλινός τραυματίας στην ισραηλινή πρεσβεία

Ένας Ιορδανός σκοτώθηκε και ένας Ισραηλινός τραυματίσθηκε κατά τη διάρκεια «περιστατικού» στην ισραηλινή πρεσβεία στο Αμμάν.

Δημοσίευση 18:55’

Ένας Ιορδανός σκοτώθηκε και ένας Ισραηλινός τραυματίσθηκε κατά τη διάρκεια «περιστατικού» στην ισραηλινή πρεσβεία στο Αμμάν.

Ένας Ιορδανός σκοτώθηκε και ένας Ισραηλινός τραυματίσθηκε κατά τη διάρκεια «περιστατικού» στην ισραηλινή πρεσβεία στο Αμμάν, έγινε γνωστό από τις ιορδανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Μία πηγή έκανε λόγο για ένοπλη επίθεση στο εσωτερικό της ισραηλινής πρεσβείας. Ισραηλινοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν το συμβάν.

«Ενας Ιορδανός σκοτώθηκε και ένας Ισραηλινός τραυματίσθηκε σοβαρά κατά την διάρκεια συμβάντος στο εσωτερικό της πρεσβείας του Ισραήλ», που βρίσκεται στην περιοχή Ράμπεχ, στο δυτικό Αμμάν, δήλωσε πηγή που δεν κατονομάσθηκε χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία.

Οι ιορδανικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν περικυκλώσει την περιοχή και έχουν αναπτυχθεί στους γύρω δρόμους.

Το Ισραήλ και η Ιορδανία συνδέονται με συνθήκη ειρήνης η οποία υπεγράφη το 1994.

Η εγκατάσταση από τις ισραηλινές αρχές συσκευών ανίχνευσης μετάλλων στις εισόδους της Πλατείας των Τζαμιών , του τρίτου ιερού τόπου του ισλάμ στην ανατολική Ιερουσαλήμ, προκάλεσε φονικές συγκρούσεις ανάμεσα σε παλαιστίνιους διαδηλωτές και τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας. Τοποτηρητής της Πλατείας των Τζαμιών είναι η Ιορδανία.

Την Παρασκευή, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Αμμάν και σε άλλες πόλεις της Ιορδανίας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ισλαμικού κινήματος και κομμάτων της αριστεράς, για να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα ασφαλείας.

«Θα πάμε στο αλ-Ακσα κατά εκατομμύρια ως μάρτυρες», φώναζαν οι διαδηλωτές.

Πέντε Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών στην ανατολική Ιερουσαλήμ και την κατεχόμενη Δυτική Οχθη και τρεις Ισραηλινοί δολοφονήθηκαν την Παρασκευή στο σπίτι τους σε εβραϊκό οικισμό κοντά στην Ραμάλα.

Τα νέα μέτρα ασφαλείας στις εισόδους της Πλατείας των Τζαμιών αποφασίσθηκαν μετά την επίθεση κατά ισραηλινών αστυνομικών στις 14 Ιουλίου. Σύμφωνα με το Ισραήλ, τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν να τον φόνο των δύο αστυνομικών ήταν κρυμμένα στην Πλατεία.

Μετά την εγκατάσταση των ανιχνευτών μετάλλου, οι Παλαιστίνιοι μποϊκοτάρουν την Πλατεία των Τζαμιών και προσεύχονται εκτός αυτής στους δρόμους της ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

 

 


σχετικα αρθρα