Ο Ρούπερτ Μέρντοκ, ιδρυτής και γενικός διευθυντής της News Corp, σκέφτεται εδώ και ένα χρόνο να παραδώσει τα ηνία των επιχειρήσεών του, γράφει σήμερα η Wall Street Journal, η οποία του ανήκει. Οι Μέρντοκ σήμερα θα εμφανιστούν για "εξηγήσεις" στη Βουλή. "Πριν ακόμα ξεσπάσει το σκάνδαλο, ο Μέρντοκ εξέταζε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από γενικός διευθυντής υπέρ του Τσέις Κάρεϊ, αντιπροέδρου του ομίλου", επισημαίνει η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.

Ο Μέρντοκ είναι 80 χρόνων και σύμφωνα με αυτό το σενάριο θα παραμείνει πρόεδρος.

"Μια τέτοια αλλαγή -που εξετάζεται για περισσότερο από ένα χρόνο- στην ουσία θα έχει ελάχιστη σημασία στην καθημερινή διαχείριση του ομίλου, αλλά τεράστια συμβολική σημασία", εκτιμά η εφημερίδα.

Ο Μέρντοκ και ο 38χρονος γιος του Τζέιμς θα εμφανιστούν σήμερα ενώπιον της επιτροπής αρμόδιας για τα μέσα ενημέρωσης της Βουλής των Κοινοτήτων στη Βρετανία, μαζί με την 43χρονη Ρεμπέκα Μπρουκς, προστατευόμενη του Μέρντοκ και "βασίλισσα των ταμπλόιντς" για να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών στο οποίο εμπλεκόταν η εφημερίδα News of the World.

Για την Wall Street Journal, "ακόμα και αν ο Μέρντοκ αποφασίσει να αποχωρήσει από τη θέση του δεν θα το κάνει τώρα, αλλά θα πρέπει να περιμένει αρκετούς μήνες" ώστε να κοπάσει ο θόρυβος που προκάλεσε το σκάνδαλο.