current views are: 22

26 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση14:12

Αποκάλυψη – σοκ: Τέσσερις φορές αποπειράθηκαν να κλέψουν την σορό της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Σε μία αποκάλυψη που προκαλεί σοκ προχώρησε ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα, 20 χρόνια μετά τον θάνατό της.

Δημοσίευση 14:12’

Σε μία αποκάλυψη που προκαλεί σοκ προχώρησε ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα, 20 χρόνια μετά τον θάνατό της.

Σε μία αποκάλυψη που προκαλεί σοκ προχώρησε ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα, 20 χρόνια μετά τον θάνατό της.

Για πρώτη φορά σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κόμης Τσαρλς Σπένσερ, αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνας αποκαλύπτει πως άγνωστοι προσπάθησαν να κλέψουν την σορό της από τον τάφο της, που βρίσκεται στο οικογενειακό τους κτήμα.

Στο οικογενειακό κτήμα των Σπένσερ, στο, τάφηκε πριν 20 χρόνια η αξέχαστη πριγκίπισσα Νταϊάνα, που έχασε την ζωή της στις 31 Αυγούστου του 1997 σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι.

Τώρα και ενώ η Βρετανία θυμάται ξανά την αγαπημένη πριγκίπισσα μέσα από το ντοκιμαντέρ για την ζωή της με τίτλο «Diana, Our Mother: Her Life and Legacy», που προβλήθηκε χθες από το τηλεοπτικό δίκτυο ITV και ξεπέρασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης, ένα νέο στοιχείο, που αφορά τον τάφο της πριγκίπισσας, έρχεται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας.

Ο 53χρονος κόμης Τσαρλς Σπένσερ, αδελφός της πριγκίπισσας, αποκάλυψε στο Radio 4, ότι μέσα στα είκοσι χρόνια που η αδελφή του είναι θαμμένη στο οικογενειακό κτήμα τους, τέσσερις φορές άγνωστοι έσκαψαν τον τάφο και αποπειράθηκαν να κλέψουν την σορό!

Ο κόμης Σπένσερ τόνισε πως δεν γνωρίζει τα κίνητρα των αγνώστων και δήλωσε: «Είχαμε τέσσερις απόπειρες διάνοιξης του τάφου τα τελευταία 20 χρόνια. Χαίρομαι που τις αντιληφθήκαμε όλες από μακριά, έγκαιρα. Υπάρχουν μερικοί παράξενοι άνθρωποι εκεί έξω. Το να την κρατάμε (την σορό) εδώ στο Άλθορπ είναι το ασφαλέστερο μέρος».

Σύμφωνα με τo δημοσίευμα της Daily Mail, τα κίνητρα απόπειρας κλοπής της σορού της αγαπημένης πριγκίπισσας των Βρετανών θα μπορούσε να είναι πολλά. Οι δράστες, ίσως, να ήταν φανατικοί θαυμαστές της Νταϊανας, που ήθελαν να δουν την σορό, ίσως κάποιοι από αυτούς να είχαν οικονομικά κίνητρα, αλλά υπάρχει και μια θεωρία συνωμοσίας.

Όταν η Νταϊάνα απεβίωσε κυκλοφορούσε στη Βρετανία η φήμη πως η σορός της πριγκίπισσας δεν τάφηκε ποτέ στο Άλθορπ, αλλά στην πραγματικότητα αποτεφρώθηκε και η τέφρα της φυλάσσεται στο οικογενειακό παρεκκλήσι των Σπένσερ.

Ο αδελφός της πριγκίπισσας στην συνέντευξή του υποστήριξε πως η Νταϊάνα δεν εξέφρασε ποτέ την επιθυμία σε περίπτωση θανάτου της να αποτεφρωθεί. Ο ίδιος, μίλησε και για την θλιβερή εικόνα των δύο ανήλικων τότε παιδιών της, να ακολουθούν το φέρετρο της μητέρας τους στην κηδεία.

Ο Τσαρλς Σπένσερ ανέφερε ότι θεωρούσε εξαιρετικά σκληρό οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, 15 και 12 ετών αντίστοιχα εκείνη την περίοδο, να ακολουθήσουν το φέρετρο της μητέρας τους, αλλά, όπως δήλωσε, το παλάτι του Μπάκιγχαμ ήταν ανένδοτο σε αυτό το θέμα.

Ο πρίγκιπας Χάρι σε συνέντευξή του τον Ιούνιο τόνισε πόσο τον σημάδεψε η εμπειρία να βαδίζει πίσω από το φέρετρο της μητέρας του και ανέφερε πως σε κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να ζητηθεί κάτι ανάλογο.


σχετικα αρθρα