current views are: 3

27 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση08:30

Εργοστάσιο σοκολάτας ανοίγουν οι ιδιοκτήτες του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο

Οι αδερφοί Ρόκα, ιδιοκτήτες του El Celler de Can Roca που κέρδισε δύο φορές τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο ετοιμάζονται να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο σοκολάτας στην Ισπανία.

Δημοσίευση 08:30’

Οι αδερφοί Ρόκα, ιδιοκτήτες του El Celler de Can Roca που κέρδισε δύο φορές τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο ετοιμάζονται να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο σοκολάτας στην Ισπανία.

Οι αδερφοί Ρόκα, ιδιοκτήτες του El Celler de Can Roca που κέρδισε δύο φορές τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο ετοιμάζονται να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο σοκολάτας στην Ισπανία.

Τα τρία αδέλφια Χοάν, Χοσέπ και Τζόρντι Ρόκα (Joan, Jordi, Josep Roca), ιδιοκτήτες και σεφ του El Cellar de Can Roca στη Χερόνα της Ισπανίας διευθύνουν και ένα κατάστημα παγωτών, το Rocamboles στην ίδια πόλη.

Ο Χοάν Ρόκα στη διάρκεια συνεδρίου στη Βαρκελώνη για τα 50 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο είπε ότι ο αδελφός του Τζόρντι ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από το εγχείρημα. Ο σεφ ζαχαροπλαστικής στο El Celler, γνωστός για τα ονειρεμένα, εντυπωσιακά επιδόρπια στο εστιατόριο, έφτιαχνε εδώ και αρκετό καιρό σοκολάτες με κακάο από την Πιούρα του Περού στην κουζίνα του El Celler.

Το εργοστάσιο σοκολάτας των αδελφών Ρόκα βρίσκεται ακόμα στο αρχικό στάδιο του σχεδιασμού, σύμφωνα με το blog για εστιατόρια Fine Dining Lovers, αλλά οι διάσημοι σεφ ανακοίνωσαν ότι αναμένεται να λειτουργήσει στη Χερόνα το επόμενο έτος.

Ο Χοάν Ρόκα αποκάλυψε ένα ακόμα project που ετοιμάζουν, υπενθυμίζοντας ότι το 2013 στο εστιατόριο διοργανώθηκε το «El Somni» μία γαστρονομική όπερα σε δώδεκα πράξεις στη διάρκεια της οποίας οι συνδαιτυμόνες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια καλλιτεχνική performance που περιελάμβανε προβολές πάνω στο τραπέζι και γύρω τους, τραγούδι, όπερα, μουσική από αναλογικά όργανα αλλά και ρομποτικό κουαρτέτο εγχόρδων, ποίηση και ζωγραφική.

Χαρακτηρίζοντας το «El Somni» ως ένα πεδίο εκκίνησης για επόμενα σχέδια, ο Ρόκα δήλωσε ότι συνεργάζεται με το τοπικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Vall d’Hebron για να μελετήσει πώς οι διαφορετικές διαθέσεις και καταστάσεις μπορούν να επηρεάσουν την εμπειρία των γευμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα