current views are: 11

28 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση14:42

Επίθεση με μαχαίρι στο Αμβούργο – Ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες

Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό συνεργών

Δημοσίευση 14:42’

Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό συνεργών

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν μετά από επίθεση που εξαπέλυσε ένας άγνωστος σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή Barmbek στο Αμβούργο.

Στο σημείο έχει σπεύσει η αστυνομία καθώς και μονάδα της αντιτρομοκρατικής ενώ ο δράστης φαίνεται να έχει ήδη συλληφθεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης αρχικά εισήλθε στο σούπερ μάρκετ με σκοπό τη ληστεία ωστόσο έπειτα άρχισε να χτυπά αδιακρίτως, σκορπώντας τον τρόμο σε εργαζόμενους και πελάτες. Στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει ωστόσο η αστυνομία που είχε ενημερωθεί για το συμβάν κατάφερε να τον συλλάβει, σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών.

Νεότερες πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα Βild αναφέρουν ότι ο δράστης είναι μουσουλμάνος και πριν επιτεθεί φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ».

Ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση των αστυνομικών προκειμένουν να εντοπιστεί πιθανός συνεργός.

«Δεν έχουμε σαφείς πληροφορίες σχετικά με το κίνητρο ή τον αριθμό των τραυματιών», δήλωσε η αστυνομία του Αμβούργου στο Twitter.

Τα γερμανικά μέσα μεταδίδουν ότι ο δράστης είχε καταφέρει απανωτά χτυπήματα στον άνθρωπο που τελικά υπέκυψε: Οι αστυνομικοί που έφθασαν λίγα λεπτά μετά την επίθεση στο σημείο προσπάθησαν να σταματήσουν την αιμορραγία, αλλά δεν τα κατάφεραν και ο άνθρωπος εξέπνευσε μέσα σε ελάχιστο χρόνο.


σχετικα αρθρα