current views are: 8

29 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση09:05

Σοκαριστική παραδοχή του Στίβεν Χόκινγκ: Αν επικοινωνήσουμε με τους εξωγήινους, θα μας σκοτώσουν!

Η αναζήτηση εξωγήινης ζωής που βρίσκεται για πολλά χρόνια στο επίκεντρο επιστημονικών ερευνών

Δημοσίευση 09:05’

Η αναζήτηση εξωγήινης ζωής που βρίσκεται για πολλά χρόνια στο επίκεντρο επιστημονικών ερευνών

Η αναζήτηση εξωγήινης ζωής που βρίσκεται για πολλά χρόνια στο επίκεντρο επιστημονικών ερευνών είναι ένας τομέα που εξιτάρει τους επιστήμονες ίσως όμως κρύβει θανάσιμες παγίδες για την ανθρωπότητα.

Ο Στίβεν Χόκινγκ βάζει… φρένο στον ενθουσιασμό και την περιέργεια, κάνοντας μια δραματική προειδοποίηση.
Στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τα αγαπημένα μέρη του Χόκινγκ», που προβλήθηκε από το BBC, ο διάσημος αστροφυσικός τονίζει πως οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι πιο διστακτικοί , όσον αφορά στην… επικοινωνία τους με τους εξωγήινους.

Όπως τόνισε για τον πλανήτη Gliese 832c -που ανακαλύφθηκε πρόσφατα και χαρακτηρίστηκε ως μία νέα Γη από την άποψη ότι μπορεί να υποστηρίξει εξωγήινη ζωή- αν υπάρχουν εκεί εξωγήινοι, μάλλον δεν θα χαρούν καθόλου να έρθουν σε επαφή μαζί μας. 

«Μια μέρα μπορεί να φτάσει σε εμάς σήμα από έναν τέτοιο πλανήτη, θα ήταν όμως καλύτερο να το σκεφτούμε πριν απαντήσουμε. Το να συναντήσουμε έναν ανώτερο πολιτισμό μπορεί να εξελιχθεί όπως η συνάντηση των Ιθαγενών Αμερικανών με τον Κολόμβο. Αυτό δεν εξελίχθηκε τόσο καλά…».

Και συνέχισε: «Ίσως οι εξωγήινοι να είναι αδίστακτοι επιδρομείς, που περιπλανώνται στον κόσμο, αναζητώντας πόρους για να λεηλατήσουν και πλανήτες για να κατακτήσουν και να αποικίσουν».

Τόνισε επίσης πως όσο μεγαλώνει τόσο περισσότερο πείθεται ότι δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν. 

Ο Στίβεν Χόκινγκ αναφέρθηκε επίσης και στην κλιματική αλλαγή, προειδοποιώντας πως η Γη τείνει να γίνει τόσο ζεστή, όσο ο πλανήτης Αφροδίτη. Μάλιστα, άφησε αιχμές κατά του Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας πως «η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ να αποχωρήσει από τη συμφωνία του Παρισιού θα μπορούσε να επιταχύνει την απειλή και να οδηγήσει τη Γη στο χείλος της καταστροφής, με θερμοκρασία στους 250 βαθμούς Κελσίου και βροχή θειικού οξέως»!


σχετικα αρθρα