Εξάμηνη φυλάκιση με αναστολή επιβλήθηκε σήμερα από δικαστήριο της Γερμανίας σε έναν 25χρονο για την υποστήριξη ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο 25χρονος ήταν ένας από τέσσερις νέους, ηλικίας 18 ως 25 ετών, που δικάζονται στο Μόναχο κατηγορούμενοι για τη διανομή υλικού ριζοσπαστικής ισλαμιστικής προπαγάνδας, στην οποία περιλαμβάνονταν και βίντεο, στις Διαδικτυακές "πύλες" του δικτύου Global Islamic Media Front.

Το δικαστήριο έδωσε εξάλλου εντολή στη δεύτερη από τους κατηγορούμενους να συμμετάσχει σε πρόγραμμα κοινωνικής παιδείας, καθώς έκρινε ότι προωθούσε την οργάνωση αυτή. Για τον τρίτο, που είναι ο 18χρονος και νεώτερος κατηγορούμενος, το δικαστήριο ενδέχεται να αποφανθεί βάσει της νομοθεσίας περί νέων, ενώ ο τέταρτος εξακολουθεί να αναμένει την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Και οι τέσσερις παραδέχθηκαν τις περισσότερες από τις κατηγορίες εναντίον τους, οι οποίες αφορούν την περίοδο από το 2006 ως το 2008.

Μαζί με τέσσερις άλλους αυτοί κατηγορούνται για υποστήριξη των τρομοκρατικών οργανώσεων Αλ Κάιντα και Άνσαρ αλ Ισλάμ, όπως και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η δίκη των άλλων τεσσάρων κατηγορουμένων αναμένεται να διαρκέσει ως το Σεπτέμβριο.