Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ερωτηθείς στην διάρκεια επίσκεψής του στην Αφρική σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, δήλωσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν τα εγκλήματα στον Τύπο και να ερευνηθούν οι κατηγορίες για διαφθορά στην αστυνομία.
Παρόλα αυτά υπεραμύνθηκε της απόφασής του να πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Αφρική επισημαίνοντας ότι εστιάζει στις προτεραιότητες, όπως είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καταπολέμησης της εγκληματικότητας.

"Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπατριώτες μου (...) ότι πρόκειται για ένα μεγάλο πρόβλημα, αλλά είμαστε μία μεγάλη χώρα και θα το λύσουμε", δήλωσε ο Κάμερον στους δημοσιογράφους στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον νιγηριανό πρόεδρο Γκούντλακ Τζόναθαν.

"Υποτίμησα το πρόβλημα", πρόσθεσε, "μέσα ενημέρωσης διέπραξαν απεχθείς και παράνομες πράξεις.

Η αστυνομία ερευνά σοβαρά τις περιπτώσεις πιθανής διαφθοράς και παρακώλυσης ερευνών. Κάποιοι πολιτικοί ήταν πολύ κοντά σε κάποια μέσα ενημέρωσης", υπογράμμισε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Πάντως επεσήμανε ότι: "Την ίδια ώρα δεν θα εκτρέψουμε την προσοχή μας από την ανάπτυξη της οικονομίας μας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη διασφάλιση κοινωνικών πολιτικών και από όλα αυτά που πραγματικά οι Βρετανοί απαιτούν από την κυβέρνησή τους να κάνει".