Ο αιγύπτιος πρωθυπουργός Ισάμ Σαράφ, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω υπερκόπωσης, ανέβαλε τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ώστε να μπορέσει να ξεκουραστεί, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Mena.
"Ο πρωθυπουργός αναπαύεται σήμερα βάσει των συστάσεων των ιατρών του έπειτα από ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω ανησυχιών για την υγεία του οι οποίες οφείλονταν σε υπερκόπωση", μετέδωσε το πρακτορείο, επικαλούμενο δήλωση εκπροσώπου του Σαράφ.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού είναι σταθερή και ότι "κάνει μια μικρή διακοπή" για να ανακτήσει τις δυνάμεις του από την υπερκόπωση της προηγούμενης ημέρας.

Ο διορισμός της νέας κυβέρνησης, ο οποίος προβλεπόταν να γίνει χθες, είχε ήδη αναβληθεί κατά 24 ώρες ώστε να επιτραπεί στον Σαράφ να προχωρήσει σε κάποιες τελευταίες διευθετήσεις, μετέδωσε επίσης η κρατική τηλεόραση.

Πηγές της κυβέρνησης δήλωσαν παράλληλα σήμερα ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο δεν θα ορκιστεί έως ότου ο πρωθυπουργός αναρρώσει έπειτα από υπόταση που παρουσίασε και επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Περίπου 15 νέοι υπουργοί αναμενόταν να ορκιστούν χθες, αλλά η τελετή καθυστέρησε, όταν ο πρωθυπουργός που διαπραγματευόταν όσον αφορά τη σύνθεση μιας νέας κυβέρνησης όπως αξιώνουν οι διαδηλωτές, διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

"Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και οι διαπραγματεύσεις για το διορισμό άλλων υπουργών καθυστερεί έως ότου ο Ισάμ Σαράφ επιστρέψει" στα καθήκοντά του, δήλωσε κυβερνητική πηγή, προσθέτοντας ότι ο Σαράφ μπορεί να επιστρέψει ως τα τέλη της εβδομάδας.

Ο ανασχηματισμός αυτός αποσκοπεί στον καθησυχασμό των διαδηλωτών που διαμαρτύρονται στο κέντρο του Καΐρου από τις 8 Ιουλίου αξιώνοντας έναν ταχύτερο ρυθμό στις πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις και μια βαθύτερη εκκαθάριση από τα στελέχη του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.