Άγνωστος εισέβαλε κατά τη διάρκεια της ακρόασης του  αμερικανού μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοκ στη Βρετανική Βουλή. Ο άνδρας έριξε στο πρόσωπο του Μέρντοχ ένα πιάτο με σαπούνι, ενώ η γυναίκα του προσπάθησε να απωθήσει τον εισβολέα χτυπώντας τον. Η ακρόαση διακόπηκε και είναι άγνωστο το πότε και αν θα ξαναρχίσει.
Δείτε τη στιγμή της επίθεσης:
Ο αμερικανός μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοκ και ο γιος του Τζέιμς άρχισαν να καταθέτουν σήμερα λίγο μετά τις 16:30 ώρα Ελλάδας στην βρετανική κοινοβουλευτική επιτροπή που τους κλήτευσε για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.

"Ποτέ δεν έχω νιώσει τόσο ταπεινωμένος στη ζωή μου", είπε ο Αμερικανός μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, κατά την έναρξη της κατάθεσης του που μεταδίδεται απ' ευθείας από την τηλεόραση.

Ο γιος του, Τζέιμς Μέρντοκ, ζήτησε ο ίδιος αλλά και εξ ονόματος του πατέρα του συγγνώμη από τα θύματα των υποκλοπών.

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ αρνήθηκε ότι ήταν τελικά υπεύθυνος για "το φιάσκο", δηλώνοντας ότι είπε την αλήθεια για το σκάνδαλο στην εφημερίδα του News of the World, αλλά είχε παραπλανηθεί για το θέμα, και τόνισε ότι έκλεισε την εφημερίδα αυτή γιατί η εταιρεία του αισθανόταν ντροπή για αυτό που συνέβη.

Ο αμερικανός μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει "καμία απολύτως απόδειξη" ότι οι οικογένειες των θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη έχουν πέσει θύματα υποκλοπών, απαντώντας σε ερώτηση βρετανού βουλευτή.

Το FBI ξεκίνησε στις 14 Ιουλίου έρευνα για τις πιθανολογούμενες υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στις Ηνωμένες Πολιτείες που πραγματοποιούνταν από τον όμιλο του Νews Corp., στον οποίο ανήκουν το δίκτυο Fox, η ταμπλόιντ εφημερίδα New York Post και η εφημερίδα Wall Street Journal.

"Δεν έχουμε καμία απολύτως απόδειξη αυτού του γεγονότος, και απ' όσο ξέρω, ούτε και το FBI", δήλωσε ο Ρούπερτ Μέρντοκ.

"Αν συνέβαινε αυτό, θα το αντιμετωπίζαμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και εδώ", είπε, προσθέτοντας ότι θα ζητούσε μια "απολύτως" εσωτερική έρευνα, όπως έγινε και στο Ηνωμένο Βασίλειο για την ταμπλόιντ News of the World, η οποία έκανε σε μεγάλη κλίμακα υποκλοπές τηλεφωνικών μηνυμάτων.

"Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος στην Αμερική το έκανε αυτό. Ότι κάποιος της News of the World ή ο κ. Μάλκερ ανέλαβε να το κάνει (σ.σ. στο Ηνωμένο Βασίλειο), δεν ξέρω", σημείωσε.

Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Γκλεν Μάλκερ που εργαζόταν για την News of the World καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση το 2007 για υποκλοπές τηλεφωνικών μηνυμάτων.Η ακρόαση αυτή που είναι ανοικτή για το κοινό και μεταδίδεται απ' ευθείας από την τηλεόραση, είναι μια από τις σημαντικότερες που έχουν ποτέ διεξαχθεί από μια κοινοβουλευτική επιτροπή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι πολύ σπάνιο το ότι ο Ρούπερτ Μέρντοκ, ο οποίος ηγείται, σε ηλικία 80 ετών, μιας από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες μέσων ενημέρωσης στον κόσμο, καταθέτει δημόσια.

Η αίθουσα όπου γίνεται η ακρόαση, και διαθέτει μόνο 50 θέσεις, ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο. Στις θέσεις του κοινού καθόταν η σύζυγος του Ρούπερτ Μέρντοκ, Ουέντι.

Δέκα βουλευτές από όλες τις παρατάξεις, μέλη της "Επιτροπής Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού", αναμενόταν να θέσουν πολύ σκληρά ερωτήματα στον Μέρντοκ.

Κάλεσαν τον μεγιστάνα και το γιο του, τρίτο στην ιεραρχία του οικογενειακού ομίλου News Corp., για να τους ζητήσουν να δώσουν εξηγήσεις για τις υποκλοπές που έγιναν σε μεγάλη κλίμακα στη δεκαετία του 2000 στη χώρα αυτή από μια από τις εφημερίδες τους, την News of the World.

Περίπου 4.000 άτομα από όλα τα κοινωνικά στρώματα μπορεί να έχουν πέσει θύματα αυτών των πρακτικών, ανακοίνωσε η αστυνομία.