current views are: 12

11 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση09:45

Ο Τ. Ερντογάν θέλει να αποκτήσει ατομική βόμβα!

«Έχει διακαή πόθο να κάνει την Τουρκία πυρηνική δύναμη αλλά δεν έχει την δυνατότητα», τονίζει πρώην βουλευτής

Δημοσίευση 09:45’

«Έχει διακαή πόθο να κάνει την Τουρκία πυρηνική δύναμη αλλά δεν έχει την δυνατότητα», τονίζει πρώην βουλευτής

Προβληματισμό προκαλεί σε πολλούς αναλυτές ανά τον κόσμο η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας. 

Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι τεταμένες σε επικίνδυνο βαθμό με τη Βόρειο Κορέα να απειλεί ευθέως με επίθεση στο Γκουάμ. 

Και αν μια σύρραξη με χρήση συμβατικών ή πυρηνικών όπλων δεν μπορεί να αποκλειστεί, σίγουρα η Β. Κορέα δεν είναι ο μόνος πονοκέφαλος για τη διεθνή κοινότητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Express υπάρχει ζήτημα και με την Τουρκία.

Σε έναν ιδιαίτερα ανησυχητικό ισχυρισμό του, εμπειρογνώμονας που επικαλείται η εφημερίδα τονίζει πως η Τουρκία είναι η επόμενη χώρα που θέλει να βάλει στο οπλοστάσιο της ατομικές βόμβες.

Εάν και εφόσον ισχύουν οι πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας, ένας Τούρκος δημοσιογράφος που ασκεί κριτική στο καθεστώς Ερντογάν, αποκάλυψε σε δραματικό τόνο πως η Άγκυρα προσπαθεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Ο Αμπντουλάχ Μποζγκούρτ που έκανε την αποκάλυψη, ισχυρίζεται πως σύμβουλοι του Τούρκου προέδρου με μεγάλη επιρροή σε αυτόν, συζητούν την απόκτηση μιας Ατομικής βόμβας ως μέσο αποτροπής. Ο ίδιος δήλωσε ακόμα πως οι συνομιλίες με Ρωσία και Ιαπωνία δείχνουν απομάκρυνση από το ΝΑΤΟ και εστιάζουν στην κατασκευή δύο πυρηνικών σταθμών.

Τους φόβους του τούρκου δημοσιογράφου, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα εντείνει και ένας πρώην βουλευτής της Τουρκίας, ο Αϊκάν Ερντεμίρ που δήλωσε: «Ο Ερντογάν έχει διακαή πόθο να κάνει την Τουρκία πυρηνική δύναμη αλλά δεν έχει την δυνατότητα».

«Η Τουρκία έχει έλλειψη οικονομικών πόρων, αλλά και προσωπικού για ένα τόσο ακριβό και υψηλής τεχνολογίας εγχείρημα. Τα φιλικά προσκείμενα Μέσα συνήθως υπερβάλλουν σε ό,τι αφορά την στρατιωτική δύναμη της χώρας για να τονώσουν το ηθικό των πολιτών» λέει χαρακτηριστικά. Ο Ερντεμίρ θεωρεί ότι ο Ερντογάν εξουδετερώνει όχι μόνο όλους τους αντιφρονούντες, αλλά και όλους εκείνους που δεν θα υποστήριζαν το πυρηνικό του όνειρο.

 


σχετικα αρθρα