Είτε κάποιος συμπαθεί τον Ντόναλντ Τραμπ, είτε τον αντιπαθεί ένα πράγμα του αναγνωρίζουν όλοι. Ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει τη δική του οπτική σε όλα τα πράγματα όσο σοβαρά και αν είναι. 

Αυτή τη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε αίσθηση με τα όσα είπε μιλώντας τηλεφωνικά με τον κυβερνήτη του Γκουάμ, της νήσου που απειλεί να χτυπήσει με τέσσερις πυραύλους ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Αφού τον διαβεβαίωσε ότι «είμαστε 1000% μαζί σου» ο Αμερικανός Πρόεδρος πρόσθεσε: «Θα γίνεις διάσημος... Θα έρθουν τουρίστες». 

Ο Έντι Μπάζα Κάλβο φυσικά τον άκουγε και δεν μπορούσε να πιστέψει ότι όσα άκουγε έβγαιναν από το στόμα του «πλανητάρχη». 

Ο Ντ. Τραμπ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κυβερνήτη της νήσου, που αποτελεί αμερικανικό έδαφος και ο Εντι Μπάζα Κάλβο δημοσίευσε στο Facebook βίντεο από τη συνομιλία τους.

«Ποτέ δεν ένιωσα πιο ασφαλής ή σίγουρος», του είπε ο κυβερνήτης του Γκουάμ. «Μην ανησυχείς για τίποτα... Εντι, θα γίνεις τρομερά διάσημος. Ολόκληρος ο κόσμος συζητά για το Γκουάμ και για εσένα», του απάντησε ο Τραμπ.

Μάλιστα, ο Αμερικανός του είπε ότι η κρίση αυτή θα είναι καλή για την οικονομία της νήσου. «Ο τουρισμός σας θα αυξηθεί, χωρίς να ξοδέψετε χρήματα. Σας συγχαίρω!», του είπε ο Ντ. Τραμπ.