current views are: 7

13 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση15:40

Φόβοι της CIA για νέα πυραυλική δοκιμή της Β. Κορέας

Φόβους για νέα πυραυλική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα διατύπωσε ο διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο.

Δημοσίευση 15:40’

Φόβους για νέα πυραυλική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα διατύπωσε ο διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο.

Φόβους για νέα πυραυλική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα διατύπωσε ο διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο.

«Είμαι σχεδόν σίγουρος πως (ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν) θα συνεχίσει να προσπαθεί να αναπτύξει το πυραυλικό πρόγραμμά του, άρα δεν θα ήταν έκπληξη για εμένα αν γινόταν άλλη μία δοκιμή πυραύλου. Έκανε δύο τον Ιούλιο, άρα δεν θα ήταν έκπληξη για εμένα αν γινόταν άλλη μία δοκιμή πυραύλου», δήλωσε σήμερα ο Πομπέο στο Fox News.

Χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε τις απειλές για στρατιωτική δράση κατά της Βόρειας Κορέας σε περίπτωση που επιμείνει στο πυρηνικό της πρόγραμμα και υλοποιήσει την απειλή της ότι θα εκτοξεύσει πυραύλους κατά της νήσου Γκουάμ.

Μάλιστα, σήμερα μετά από συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διαμήνυσε και πάλι πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για λήψη στρατιωτικών μέτρων εάν χρειαστεί.

«Οι ΗΠΑ, μαζί με τους συμμάχους τους, είναι έτοιμες να εφαρμόσουν ένα πλήρες φάσμα διπλωματικών, οικονομικών και στρατιωτικών μέτρων» προκειμένου να μπει ένα τέλος στην βορειοκορεατική πυρηνική απειλή, δήλωσε ο κ. Τραμπ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Οι πρόεδροι Τραμπ και Μακρόν δεσμεύτηκαν επίσης να εργαστούν από κοινού, και μαζί με τους συμμάχους τους, ώστε να τεθούν σε ισχύ οι κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών και να επιτευχθεί η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας» γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.

«Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή τις επόμενες ημέρες» ανέφερε από την πλευρά του το γραφείο του Γάλλου προέδρου.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Γαλλίας κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν υπευθυνότητα και να αποτρέψουν περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων στην Κορεατική. 


σχετικα αρθρα