current views are: 5

14 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση09:54

Αμερικανός Στρατηγός: «Εξετάζουμε στρατιωτικές επιλογές» για την Β. Κορέα!

Νωρίτερα ο Ντ. Τραμπ είχε προειδοποιήσει πως τα αμερικανικά όπλα είναι «κλειδωμένα και οπλισμένα»

Δημοσίευση 09:54’

Νωρίτερα ο Ντ. Τραμπ είχε προειδοποιήσει πως τα αμερικανικά όπλα είναι «κλειδωμένα και οπλισμένα»

Μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ που προειδοποίησε με «φωτιά και οργή» σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα χτυπήσει τη νήσο Γκουάμ και έπειτα από τις αναφορές πως τα αμερικανικά όπλα είναι «κλειδωμένα και οπλισμένα» ήρθαν νέες δηλώσεις να ανεβάσουν κατακόρυφα την ένταση. 

«Η Αμερική εξετάζει τις στρατιωτικές επιλογές της σε περίπτωση αποτυχίας των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας» διεμήνυσε τη Δευτέρα o αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Τζόζεφ Ντάνφορντ, σύμφωνα με το Reuters.

«Η επιδίωξη διπλωματικής λύσης, και οι οικονομικές κυρώσεις, παραμένουν η πρώτη προτεραιότητα των ΗΠΑ, αλλά ο απρόβλεπτος χαρακτήρας της Βόρειας Κορέας σημαίνει ότι οι στρατιωτικές επιλογές πρέπει να είναι έτοιμες για το ενδεχόμενο ξεσπάσματος πολέμου» ξεκαθάρισε ο Ντάνφορντ. 

Μάλιστα αποκάλυψε ότι έχουν ήδη εκπονηθεί σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που οι διπλωματικές και οικονομικές κυρώσεις δεν αποτρέψουν την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από την Πιονγιάνγκ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΟ Αμερικανός στρατηγός, Τζόζεφ Ντάνφορντ (αριστερά) με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο, Μουν Τζε-ιν (δεξιά)

Μουν Τζε – Ιν: Δεν πρέπει να υπάρξει άλλος πόλεμος στην Κορέα

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν δήλωσε σήμερα ότι δεν πρέπει να υπάρξει πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο και κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να τερματίσει την απειλητική της συμπεριφορά καθώς κλιμακώνονται οι εντάσεις μεταξύ της Πιονγκγιάνγκ και της Ουάσινγκτον.

«Δεν πρέπει να υπάρξει άλλος πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο. Παρά τα όποια σκαμπανεβάσματα, το πυρηνικό ζήτημα της Βόρειας Κορέας πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά», δήλωσε ο Μουν σε τακτική συνάντησή του με υψηλόβαθμους συμβούλους του. Τα σχόλιά του δόθηκαν στη δημοσιότητα από το προεδρικό μέγαρο.

«Είμαι βέβαιος ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν στη τρέχουσα κατάσταση με ηρεμία και υπευθυνότητα, με μια στάση που να είναι ισότιμη με τη δική μας».

Ανακαλεί τους πρεσβευτές της η Βόρεια Κορέα για ενημέρωση

 Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην ανάκληση πρεσβευτών της που υπηρετούν σε θέσεις κλειδιά προκειμένου να συμμετάσχουν σε κοινή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της χώρας. 

Ανάμεσα στους πρεσβευτές που ανακαλούνται είναι αυτοί που υπηρετούν στην Κίνα, τη Ρωσία και τα Ηνωμένα Έθνη

Σύμφωνα με τη Daily Mail δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι πρεσβευτές θα συμμετάσχουν στη συνάντηση.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε τη διακοπή εισαγωγών από τη Β. Κορέα

Η Κίνα, το κύριο στήριγμα της Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει όλες τις εισαγωγές σιδήρου, μολύβδου και των παραγώγων τους, καθώς και προϊόντων της θάλασσας και θαλάσσιων ζώων από τη Βόρεια Κορέα, κατ΄εφαρμογήν των κυρώσεων που αποφασίσθηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με την εντολή που εξέδωσε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Οι κυρώσεις του ΟΗΕ πρέπει να εφαρμοσθούν σε διάστημα 30 ημερών από την ψήφισή τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας στις 6 Αυγούστου. 


σχετικα αρθρα