current views are: 12

14 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση10:35

Βιρτζίνια: Ο δράστης είχε είδωλό του τον Χίτλερ – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις καθηγητή του

«Είχε θεοποιήσει τον Χίτλερ», υποστηρίζει άνθρωπος που τον γνώριζε καλά

Δημοσίευση 10:35’

«Είχε θεοποιήσει τον Χίτλερ», υποστηρίζει άνθρωπος που τον γνώριζε καλά

Ο 20χρονος δράστης της άνανδρης επίθεσης κατά διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για την πορεία ακροδεξιών στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια φέρεται να είχε «”μαγνητιστεί” από τη ναζιστική ιδεολογία» και είχε «είδωλό του τον Χίτλερ».

Στις παραπάνω αποκαλύψεις προχωρούν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που μίλησαν και με άτομα που τον γνώριζαν από την εποχή που ήταν μαθητής. 

Σύμφωνα με πρώην καθηγητή ιστορίας του James Alex Fields Jr. στο γυμνάσιο, ο νεαρός είχε γράψει μια εκτενή εργασία στο μάθημα των «Σύγχρονων Πολέμων της Αμερικής», η οποία ήταν διαποτισμένη από τα «ιδεώδη» του ναζισμού και διαφαινόταν η «λατρεία» του νεαρού για αυτά. 

«Ήταν εμφανές ότι είχε ακραίες ρατσιστικές αντιλήψεις και ότι είχε θεοποιήσει τον Χίτλερ. Η εργασία του, αν και πολύ καλογραμμένη, ήταν ουσιαστικά ένας ύμνος για τον γερμανικό στρατό και τα Waffen SS», σχολίασε ο Derek Weimer.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΟ δράστης της επίθεσης, James Alex Fields Jr, κρατώντας μία ασπίδα

Όπως εξομολογείται ο καθηγητής, ο νεαρός ήταν τόσο παθιασμένος ώστε αν και ο ίδιος είχε προσπαθήσει να παρουσιάσει τα αντικειμενικά γεγονότα της ναζιστικής κτηνωδίας για να μετριάσει κάπως τον ενθουσιασμό του με τους Ναζί, απέτυχε!

«Υπήρχε κάτι που μεγάλωνε μέσα του. Ομολογώ ότι απέτυχα αν και έβαλα τα δυνατά μου. Ωστόσο αυτή η εξέλιξη μπορεί να μας γίνει μάθημα ώστε στο μέλλον να εντοπίζουμε και να αντιμετωπίζουμε πιο στοχευμένα ανάλογα φαινόμενα», τονίζει ο  Weimer.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ο Derek Weimer, καθηγητής ιστορίας

Μάλιστα σύμφωνα με τον καθηγητή η λατρεία του για τους Ναζί και τον Χίτλερ ήταν αδύνατο να κρυφτεί. «Μόλις του μιλούσεις για λίγο έβλεπες τη συμπάθεια του για το Ναζισμό, το γεγονός πως είχε ως είδωλο τον Χίτλερ αλλά και την πίστη του στην υπεροχή της λευκής φυλής».

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΤο θύμα της επίθεσης


σχετικα αρθρα